Problem Çocuk Mu?

11 Nisan 2011
Gülyurdu Yayınları

2021 9. kitabı
Okunma: 10 Mart 2021 07:28
Anne adaylarinin, annenlerin bilhassa da babalarin okumalarini siddetle tavsiye ediyorum akici ve cook anlasilir bir dili var kutuphanemde yer almasi beni mutlu etti
2018 22. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2018 00:35
Uyku problemi, yemek seçme, tırnak yeme, parmak emme, alt ıslatma, tikler, hiperaktivite, saldırganlık, çalma alışkanlığı, dağınıklık, küfür, arkadaşsızlık, tuvalet alışkanlığı, otizim, disleksi, kekemelik gibi çocuklarda görülebilecek birçok probleme ışık tutulmuş bir kitap. Özellikle anne ve babaların okuması gereken bir kitap. Küçük çocuğum olmasa bile severek okudum.
Problem Çocuk Mu?
2023 54. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2023 23:34
Yolu çocuklar ile kesişen herkesin en az bir kere okuması gereken o kitap... Eser; her olumsuz davranışın muhakkak bir sebebi olduğuna dair girizgah ile başlıyor. Giriş kısmından sonra kitap ana hatlarıyla 7 bölüme ayrılmış. İlk bölümde Doğal İhtiyaçların Giderilmesinde Karşılaşılan Problemler (uyku,yemek,giyinme,tuvalet) , İkinci bölümde Davranış Bozuklukları ( yalan söylemek,tırnak yemek, alt ıslatmak,parmak emmek,tikler,çocukluk çağı mastürbasyonu,çalma davranışı, hiperaktivite ) , Üçüncü bölümde Uyum Problemleri (sinirli, inatçı, dağınık, küfür eden, arkadaşsız,kaçan çocuk), Dördüncü bölümde Korkular ( karanlık korkusu, okul fobisi ) , Beşinci bölümde Gelişim Problemleri ( otizm, öğrenme güçlüğü, disleksi, kekemelik ) Altıncı bölümde Madde Bağımlılığı ve son olarak Yedinci bölümde Çizgi Film ve Çocuk konuları işlenmiş. Kitaptaki başlıkları notlar alarak okudum çok istifade ettim. Şiddetle değil, güzellikle ve ısrarla tavsiye ederim.
Çocuk Psikolojisi

Yasemin Yalçın AktosunYazar · 5 kitap
1978 yılında Tatvan'da doğdu. 1995 yılında İstanbul Yeni Levent Lisesi'nden, 1999 yılında ise İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. 2002 yılında Evlilik ve Aile Terapisi Eğitimi alan Yasemin Yalçın Aktosun, 2003 yılından itibaren Zaman gazetesinin Ailem dergisinde çocuk-ergen psikolojisi ve evlilik psikolojisi gibi alanlarda yazılar yazmaya başladı. Aktosun, STV, Mehtap TV ve Burç FM'de program yapmakta, radyo ve televizyonda çeşitli programlara konuk olmaktadır. 1998 yılından beri, çocuk psikolojisi ve aile eğitimi, kişisel gelişim, evlilik psikolojisi gibi alanlarda yurt içi ve yurt dışı seminerlere ve eğitim organizasyonlarına katılmaktadır. Halen özel bir yuvada ve Psikomer Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde uzman psikolojik danışman olarak görev yapan Aktosun, evli ve bir kız çocuğu sahibidir.