16 Mart 2010
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

·168 syf.·
2020 41. kitabı
Öncelikle söylemeliyim ki, Alex Mercer'ı çok seviyorsanız ve bu çizgi romanda da bol bol Alex Mercer göreceğinizi düşünüyorsanız hiç öyle hayâllere kapılmayın derim. Birkac kez görüyoruz ve ortalıkta bir daha bulunmuyor. Tabi bu durum çizgi romanın kötü olduğu anlamına gelmiyor; oyunu gerçekten çok güzel, çizgi romanı da oyunda tam olarak hikâyelerin bir kısmını anlatmış, merak edenleri kesinlikle tatmin edeceğini düşünüyorum. Ve tabi, özellikle şu aralar virüs ve salgınla ilgili fantastik bir çizgi roman okumak isterseniz gözüm kapalı tavsiye ederim, ama isterseniz ilk önce bi oyununu da oynayın derim.
PrototypeJimmy Palmiotti · Wildstorm Publishing · 20105 okunma
·168 syf.·
2025 77. kitabı
1. Zamanlar Arası Geçiş ve Temel Kurgu Hikâye, 1968 Vietnam’ında 1. Teğmen Peter Randall ve Blackwatch adlı gizli bir askeri birimle başlar. Randall, Vietnam’daki bir köyü basar ve “Redlight Virüsü” adı verilen bir biyolojik ajanı ele geçirmek için görevlendirilir. Takımı, virüs taşıyan hamile kadınlar da dahil olmak üzere enfekte edilen varlıklarla karşılaşır Paralel olarak, 2008 yılının New York'unda dedektifler McKlusky ve Ella Garcia, yeraltı tünellerinde bir seri katilin izini sürer. Cesetlerdeki olağan üstü ısırık ve pençe izleri, vakayı daha sıradışı kılar 2. Karakterler ve İlerleyen Olaylar Peter Randall: Soğukkanlı, kurallara bağlı bir asker. Virüsü kontrol altına almak için her şeyi yapar, geçmişteki gizli operasyonları oyun dünyası ile tematik olarak bağlar . McKlusky & Ella Garcia: NYPD dedektifleri. Araştırmaları onları hem virüsün insanlara etkisine hem de Blackwatch’ın örtülü operasyonlarına götürür 3. Gerilim ve Kurumsal Çatışmalar İkinci sayı itibarıyla dedektifler, işin içinde bir “black ops” biriminin olduğunu keşfeder . Üçüncü sayıda dedektifler artık hedef haline gelir, Blackwatch’tan kaçarken eski virüs mağdurları — yani “potansiyel canavar” — onlara yardım eder . 4. Oyunla Bağlantılar ve Dünya Genişletmesi Alex Mercer karakteri, çizgi romanda karakterler arasında zikredilir ve bazı kısımlar oyun evreniyle kesişir ama olaylar doğrudan spoil yapmadan evreni genişletir . Yazarlar Justin Gray ile Jimmy Palmiotti, oyunun tasarımcılarıyla doğrudan çalışarak oyundaki bazı karakterleri ve arka plan hikâyelerini çizgi romana başarıyla entegre etmişler 5. Görsel Stil ve Eleştirel Değerlendirme Darick Robertson’un karakter çizimleri, özellikle vahşet ve biyolojik dönüşüm sahnelerinde oldukça etkileyici bulunmuş. Enerjik, korku unsurları taşıyan tarzı
PrototypeJimmy Palmiotti · Wildstorm Publishing · 20105 okunma