Çok severek okuduğum ve zorbalığa dair gerçekçi bir dili olan müthiş bir kitaptı. Sınav haftamda olup kitabı beğenmezsem diye birçok kez şüpheye düşsem de kitap beni benden aldı. 5 puanının sonuna kadar hak eden bir kitap. Ama maalesef sadece karakter için puan verseydik o zaman başkaraktere puanım kocaman bir SIFIR olurdu. Benim tavsiyem kitabın ayrıntılı konusunu okumadan başlamanız yoksa spoiler yiyebilirsiniz. Mesela ben yedim.
Kitabın başında elinden telefonu, bilgisayarı alınmış ve erkek kardeşinin kendisinden nefret ettiği 16 yaşında ki Tori adında bir kızı okuyoruz. İlk başta Tori hakkında tamamen negatiftim. Ne nefret ettim ne çok sevdim. Fakat zamanla yaptıklarını ve bölüm sonlarına serpiştirilmiş “facebook” yorumlarını gördükçe nefret seviyem yükseldi. Kitap sadece bir gece içinde ki olayları anlatıyor ve Tori o kadar çok şey yaşıyor ki, buna rağmen salaklığı had safhada. Yani karşısında ki insanın kim olacağını bile anlamıyor. Dışarıdan bir gözlemci olarak bunu ben bile anlamıştım.
Tori ve içinde 6 kişinin daha bulunduğu bir facebook nefreti yüzünden olaylar kötüye gitmiş ama tüm suç Tori’nin üstüne kalmış. Zaten öyle de olmalıydı. Tori ertesi günkü mahkemesini düşünürken annesinin ona kullanması için verdiği eski telefonu biri arıyor. Tori sanıyor ki yaptığı şey yüzünden nefret timsali olacak, küfür yiyecek ama hayır olay bambaşka. Telefonun karşısında ki kişi rastgele numara çevirip aradığını ve kendisini öldürmek istediğini söylüyor. Önce Tori bunu şaka sansa da, ardından olayın ciddiyetini anlayıp bir yardım çabasına düşüyor. En yakın arkadaşı Noah ile bu olayın peşine düşüp bütün bir gecesini aslında gerçekten ortada kurbanın kim olduğunu anlamaya çalışarak geçiriyor. Telefonun ucunda kendini Andy diye tanıtan kişiye o kadar hayran oldum ki, bunu