Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Reiki Esasları

Diane Stein

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Wicca deyişi şöyle uyarır: “Ne iste­diğine dikkat et, gerçekleşebilir.”
Budîstler karmanın, bir hayattan diğerine taşı­nan duygusal bağımlılıklar sonucu ortaya çıktığına inanırlar. İnsanları Yeryüzüne, çözülmemiş duygu ve durumları çözmek üzere, tekrar tekrar dönmeye zorlayan neden budur. Onlar Aydınlanma Yolu'nun tüm karmayı iyileştirdiğine ve insanları bu dünya­ya gelme döngüsünden kurtardığına inanırlar.
Reklam
Hastalık, ihtiyaç duyulan bir şeyin öğrenilmesi­ni kolaylaştırmak için de ortaya çıkabilir. Örneğin, hayatlarının birinde çok sabırsız olan bir kişi, son­raki hayatını tekerlekli sandalyede sürdürmek (ve böylece sabrı öğrenmek) zorunda kalabilir.
İnsan veya hayvan olsun, tüm canlı bedenler ısı ve enerji yayar. Bu enerji, yaşam gücünün kendisi­dir ve neredeyse insan uygarlıklarının sayısı kadar adı vardır. Şifacı Enerjiyi Ararken (Destiny Books, 1978) adlı eserinde Mary Coddington, çeşitli kül­türlerde bu enerjinin tarihini ele alır. Polonezyalı Huna‘lar buna Mana, Amerikan yerlilerinden İnoki 'ler ise Orenda adını verirler. Bu enerji Hindis­tan'da Prana, Yahudilerde Ruaş, Müslüman ülke­lerde Baraka, Çin’de ise Ch'i' olarak bilinir. Kimi münferit şifacılar da buna Orgon Enerjisi (Wiihelm Reich), Hayvansal Manyetizma (F.A.Mesmer) ve Archaeus (Paracelsus) demişlerdir. Japonya'da ise bu enerjiye Ki denmektedir, Reiki adı da buradan kaynaklanmaktadır.
"Kendinize şifa yaptığınız ve başkalarına kendine şifa için yardım ettiğinizde aslında yeryüzüne şifa yapmış oluyorsunuz. Siz gerçekten fark ettiriyorsunuz." Laurel Steinhice
Karma nedir?
Hindistan'ın eşsiz kurtarıcısı Buda M.Ö. 620 yı­lında Nepal sınırı yakınlannda doğdu. Bir kralın oğluydu ve adı Gautama Siddhartha'ydı. Her türlü dünyevi ıstıraptan uzak bir sarayda yaşıyor ve dışa­rı çıkmasına izin verilmiyordu. Ergenliğe ulaştığında gerçek dünyayı görme isteği o noktaya vardı ki babasına itaatsizlik edip altın kafesinden kaçtı. Ha­yatında ilk defa ihtiyarlığı, hastalığı, ölümü, yok­sulluğu, ıstırabı gördü ve bu onun içindeki karmik mirası, yani tüm insanların acılarını dindirme arzu­sunu uyandırdı . Mülkünü ve çok sevdiği genç karısını terk eden Gautama Siddhartha, aile ocağı olmayan gezgin bir hayatı tercih etti. Ağaçların altında yaşadı, dilendi ve ıstırap üzerine kafa yordu. Bir gün, bir incir ağa­cının altında meditasyon yaparken tüm insanlara şifa verecek çareyi gördü. Bu onun ilk Aydınlan- ma’sı idi. Sakyamuni Buda'ya göre dünyevi şeyle­re ve insanlara bağımlılık, kaçınılmaz olarak hırsı ve negatifliği körüklediğinden beşeri ıstırabın da kaynağıdır. Sözkonusu bağımlılıkların uzantısı ola­rak ortaya çıkan eylemler karmayı üretir ki, pozitif de olsa negatif de olsa insan ruhunu yeryüzüne bağlar. Karma, sorunları çözmek kaygısıyla insan­ların durmadan bedenlenmelerinin sebebidir. Yeni­den doğuş ve dünya hayatı insan ıstırabının kayna­ğıdır;ne var ki karma ancak insan olarak bedenlenmekle temizlenebilir.
Reklam
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.