#Okudum
#AlminaKitap
#Roman
#261sayfa
Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere Almina Kitap Yayınları'ndan çıkan, Engin Karapınar'a ait, "RUHLARIN LANETİ" isimli romanı tanıtmaya çalışacağım.
Geçmişin geçmiş olması için bazen zamanın geçmesi yetmez. İşte bu roman tamda bu noktada kaliteli okuyucusuna hitap ediyor. Tarihe altın harflerle adını yazdıran Çanakkale Zaferi'nin destansı öyküsünü okudum. Savaşın korkunç yıkımını, bu süreçte binlerce sevenin çektiği büyük ve unutulmaz acıları, mücadeleyi, azmi, sabrı, gücü gördüm. Nasıl yaşadıklarına dair örneklerde yitik bir ülkeydim, acıdı kalbim, defalarca göz yaşlarımın buğusunda kayboldu harfler, kelimeler, ıstıraplar, hüzünler... Tekrar tekrar cümleleri okudum. Anlamadığımdan değil yere düşen binlerce kalbi toplayıp, bağrıma basamadığımdan, küçük Mehmetlere siper olamadığımdan, o minik omuzlara baston, irin dolmuş pabuçlara bez olamadığımdandı bütün bu iç çekmelerim. Tüm boyutlarına tanık olduğum bu savaş her sayfada küçük bir karıncadan, yürekli, cesur, korkusuz devlere dönüşen onbeşlik askerlere tanıktım. Tabi kitabın kaderine tüm benliğimle ortak olduğumu hissettim bu can bağıyla. Haliyle kendimi kitabın kahramanlarından biri yaptım. Öyle onurlu, gururlu bir mücadelede kalben, ruhen yer almamak zaten imkânsız olurdu. Her Türk genci gibi "vatan" denince akan sular durur. Tekrar bugünümüzü, geleceğimizi, aşımızı, suyumuzu, atamızı, toprağımızı, namusumuzu, bayrağımızı, köklerimizi, özgürlüğümüzü bize iyi günler görelim diye armağan eden, yüzbinlerce askerimizin şehit kanıyla sulanan her karış toprağın minnetiyle bendimi aştım, sığmadım, doldum, taştım... Diyorum ya kelimeler kifayetsiz, hafif, zerrecik olarak kalır hislerim karşısında.
"RUHLARIN LANETİ" Nermin ve Teğmen