Dayanacak gücün kalmadığında da

Kasım 2014
Tutku Yayınevi

Sabır=Mücadele
2022 81. kitabı
Sabır korkaklık değildir. Hele beklemek hiç değildir. Sabır mücadelenin ta kendisidir. Önce sabrın ne olduğunu iyi anlamak gereklidir. Sabır: Elinden geleni yaptıktan sonra, sonucu Allaha bırakmaktır. Dille sabır, halle sabır. Duayla destek, Allahtan hayrı istemektir sabır. Sabrı Allahın Vehhab ismi ilede ilişkilendiririm. Çünkü Allahın bu sıfatı, hibe kökünden gelir. Yani Allah sen sabrederken imkansız geleni nasibin edebilir, senden bir karşılık beklemeden sonsuz hazinesinden hibede bulunabilir. Sabrı dua ile geçirmek mühimdir, hem dua sabrı kolaylaştırır. Dua etmek isteyen ama edemeyen, nasıl dua edeceğini bilemeyen pek çok insan var. Dua illaki dil ile edilecekte değildir aslında ama bu başka konu. Dua etmek için tanımak gerekir. Tanımadığımız bir yaratıcıya nasıl dua edebiliriz ki? Allahın isim ve sıfatlarını öğrenince sabrıda, duayıda, teslimiyetide, kaderide kazayıda içselleştirir insan. Ya Aziz, Ya Kadir, Ya Vahid, Ya Sabur.
2024 21. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2024 13:41
Sabır ile ilgili çeşitli hikayelerin ve sözlerin olması güzeldi, onun haricinde kitapta gereksiz cümle tekrarları , aynı paragrafın farklı yerlerde de tekrar etmesi iyi bir okur açısından zaman israfı diyebilirim. Bizzat para verilerek alacagm bir kitap değildi diyebilirim.
Puan vermedi
Tavsiye ederim. Güzel kitap. Arada sabrımız azaldığında anahtar cümleleri okuduğunuzda ferahlıyorsunuz. Akıcı, sürükleyici. Sıkılmadan okuyabilirsiniz