Basit Hamlelerden Mata

Tudem Yayınevi
Orijinal Adı:
Chess: From First Moves to Checkmate

Daniel KingYazar · 0 kitap
King, 1982'de Uluslararası Usta unvanını ve 1989'da Büyük Usta unvanını elde etti. Dünya çapında küçük turnuvaları kazandı ve bazı prestijli etkinliklerde ümit verici sonuçlar elde etti; örneğin, 1987'de Bern'de 4.lük, 1987'de Britanya Şampiyonası'nda 4.lük, 1988'de Sidney Açık'ta 1.lik (Boris Gelfand ile), 1988'de Londra'da 5.lik, 1988'de Dortmund'da 2.lik ve 1989'da Londra'da 2.lik (Bent Larsen'den sonra). 1990'da Cenevre Genç Ustalar'da Avustralyalı Ian Rogers ile birinciliği paylaştı. King daha sonra sunucu, yorumcu, muhabir ve analist olarak bir medya kariyeri sürdürdü ve bu muhtemelen özverili araştırma ve çalışma fırsatını sınırlayarak oyunculuk kariyerini etkiledi. Yine de, Bundesliga ve 4NCL'nin en üst ligleri de dahil olmak üzere 20 yıldan fazla bir süredir profesyonel olarak üst düzey bir seviyede oynadı. 1996'da John Nunn, Sergei Tiviakov ve Peter Svidler gibi etkileyici bir önceki kazananlar listesine sahip bir İrlanda turnuvası olan Bunratty Masters'ı kazandı. King, İngiltere'yi Avrupa Takım Satranç Şampiyonası'nda (Hayfa 1989) ve 1990 Reykjavik Visa Satranç Zirvesi'nde temsil etti; ikincisi, güçlü Sovyet takımına karşı bir zafer ve takım gümüş madalyasına sahne oldu. King genellikle 'Dan' veya 'Danny' olarak bilinir. İngiltere'nin en parlak satranç adaylarından bazılarını eğitmiştir ve hazırlık amaçlı Najdorf ile Kazanma'dan kendi kendine eğitim veren Satrancınız Ne Kadar İyi ve Satrancınızı Test Et'e kadar çeşitli konularda 15'ten fazla satranç kitabı yazmıştır.