2024
Ceren Yayıncılık
9786256232044

·240 syf.·
2025 33. kitabı
Ailem mübadele zamanında Selanik'ten göçüp gelenlerden. Haliyle tesadüf eseri gördüğüm bu eser için yazarımıza okumak istediğimi ve ilgim olduğunu belirtince, sağ olsun beni kırmadı ve bir değil iki güzel eserini ve fotoğrafta da gördüğünüz muhteşem,el emeği iğne oyalı Gönen yazmasıyla gönderdi. #Sayina Sayina, isminin anlamı yaz mevsimi demekmiş kitabın sonunda öğrendim. Kara kışların memleketlerinden gelen insanların yüreklerinin hala sıcacık olduğunun ispatı gibi. İlk bölümde Bulcahan ve Sayina çiftinin tanışma hikayesini okuyoruz gününüze en yakın tarihte olan bu çiftin evlilik hayalleri, planları Sayina'nın aniden yurt dışına gitmesi ile yarıda kalıyor. Kitapta hayranlık uyandıran nice şey var ama bunlardan biri de Bulcahan'ın vazgeçmeden koskoca 3 yıl sevgilisini beklemesi. İletişim yok, 3 koca yılda 2 mesaj ve 3 kısacık arama. 2. bölümde takvimler 1943 yılını gösteriyor. Memleketlerinde normal hayatlarına devam eden halk söylentilerin gerçekleştiğinin paniği ile kaçışmaya çalışıyor. II Dünya Savaşı'nın o korkunç günleri yaklaşmış köylerine kadar gelmiştir. Bir tarafta korkunç Naziler diğer tarafta Ruslar. Her savaşta olduğu gibi filler tepişirken ezilip masum insanlar oluyor. İki farklı aile okuyoruz, birinde eşini daha sürgünün başlarında kaybeden ve iki kızıyla o korkunç ölüm trenlerine binmek zorunda kalan kadın. Öteki tarafta kızını da yanına alıp at üstünde İstanbul'a kadar ulaşabilmenin yollarını arayan bir baba, dondurucu soğukta denk geldiği kulübedeki kadın ve onun torunu ile kesişen hayatlarıyla Bahadır. Şu anki yaşam şartlarının kolaylığı mı teknoloji mi bizlerin yozlaşması mı? Her ne sebepsi bilmiyorum. Bu kitaptaki insanların bambaşka bir azmi var, yaşama sıkı sıkı tutunmaları var. En güzeli de ne biliyor musunuz yaralı yüreklerine derman
2025 23. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 00:00
Kitabın adı:Sayina Yazarın adı: Murat Karahan Sayfa sayısı:240 Kitabımız Sayina ve Bulcahan'ın tanışması birbirini sevmesi evlilik kararı alması ve ailelerin tanışma aşamasında Sayina'nın aniden yurt dışına çıkması ve koskoca 3 yılda 2 mesajla Bulcahan'ı bilgilendirmesine rağmen Bulcahan'ın hiç bıkmadan usanmadan 3 yıl gibi bir süre Sayina'yı beklemesi ile başlıyor. Sayın'a neden aniden yurt dışına gitmişti? Peki kim bu Sayina ve Bulcahan. Kökleri Kırım türklerine dayanıyor Kırım iki taraflı saldırı ve işgal altındadır Naziler ve Ruslar tarafından. Bu saldırılardan kaçan Bahadır ve Leyla baba kızdır Leyla 7-8 yaşlarında bir küçücük kızdır. Bir at sırtında günlerce giderler önce bir handa mola verirler sonra bir yaşlı kadına rastlarlar. O evine alır birkaç gün orada kalırlar sonra yaşlı kadının torunu Sahra'yı da yanlarına alarak yollarına devam ederler. Zor da olursa Köstence'ye gelirler orada biraz uzun kalırlar ahbapları onlara yardımcı olur sonrasında bir gemi ile İstanbul'a gitmek için yola çıkarlar gemi ile giderken Bahadır'ı 2 tayfa bıçaklayarak öldürür 2 kaptan Yusuf Sahra ve Leyla'yı İstanbul'daki akrabalarına teslim eder sonrası mı...??? Gelelim Roza'ya. Roza kocası Tuğrul, kızları Bilge ve Gökçe ile Kırım'dan kaçmak için yola düşerler uzun süre atlar üzerinde giderler aç susuz soğuk kar kış zorla da olsa devam ederler. Sonra bir yere gelirler Tuğrul yiyecek ekmek yemek bulmak için ayrılır atı ile gider dükkanların olduğu yere gelince bir bakar ki her yer yağmalanmış ortalıkta insan namına kimse yok Tuğrul ne yapsın Bir dükkana girer bulabildiğini alır çuvalına doldurur sonra atı bağladığı yere gelir ama at yerinde yoktur birileri çözmüştür acaba kim? Ne yapsın Roza'nın yanına geri gider. Gider gitmesine de Rus askerleri de oradadır tuğrul'u vururlar
2025 71. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2025 16:45
Kitabın adı:Sayina Yazarın adı:Murat Karahan Sayfa sayısı:240 2.Dünya savaşında yaşanan zorluklar ve bu zorluklardan kurtulan iki ailenin fertleri. Roza ve küçük kızı Gökçe ile Bahadır ve kızı Leyla ile emanet aldığı Sahra'dan oluşur. Daha sonra Bahadır gemide öldürülür ve denize atılır. Leyla ve Sahra ne olmuştur kurtulmuşlar mıdır ? Nasıl bir yaşam bekliyor onları... Roza kızıyla gemi yolculuğuna devam eder. Gemide Hüseyin diye biti yardımcı olur birlikte Bakü'ye giderler. Peki Roza ile kızı Gökçe 'yi Nasıl bir yaşam bekliyor. Hayatta kalabilirler mi???
2025 108. kitabı
Bugün sizlere bir milletin evlerinden yurtlarından zorla koparılışını anlatan bir kitapla geldim. Bazı kitaplar sadece bir hikâye anlatmaz, insanın kalbine yavaşça dokunur. @muratkarahan.official ’ın “Sayina”sı işte tam öyle bir roman… Kırım sürgününü bir tarih olayı gibi değil, insanın içini burkan, vicdanına dokunan bir hikâye gibi anlatıyor. Her sayfasında yitirilen bir ev, bir çocukluk, bir umut var ama aynı zamanda dayanmanın, köklerinden kopsa da yeniden filizlenmenin öyküsü bu. Romanın merkezinde Roza, Bahadır, Leyla, Sahra ve küçük Gökçe var. Her biri başka bir yarayla, başka bir umutla tutunmaya çalışıyor hayata. Bazen bir annenin çaresizliği, bazen bir çocuğun sessizliğiyle yüzleşiyorsun. Karahan’ın dili öyle sade ama duygusu öyle güçlü ki, fazla süse gerek duymadan en derin yerlere işliyor. İkinci baskıda hikâyenin yankısı daha da büyümüş. Karakterlerin duyguları sanki daha belirgin, anlatım daha dingin ve olgun. Yazar, bir halkın yaşadığı acıyı büyük sözlerle değil, küçük detaylarla anlatıyor, bir bakışta, bir sessizlikte, bir fotoğrafta saklı kılıyor tüm ağırlığı. “Sayina”, sadece bir roman değil; geçmişle yüzleşmenin, kimliğini korumanın ve umudu elden bırakmamanın hikayesi. Okurken hüzünleniyorsunuz, kızıyorsunuz, bazen nefesiniz tıkanıyor ama sonunda insana, dirence ve sevginin iyileştirici gücüne yeniden inanıyorsunuz. Hiçbir canlının böyle acılar yaşamamasını tüm kalbimle diliyorum. İyilikle ve kitapla kalın.

Murat KarahanYazar · 0 kitap
Murat KARAHAN 1970 Kars doğumluyum. Dört asır önce Azerbaycan’dan göçüp Kars’a yerleşmiş bir aileyiz. Okul hayatımın bir bölümü doğup büyüdüm şehirde kalan bölümü de İstanbul’da geçti. Evliyim. Uzun yıllar gıda ve turizm sektörlerinde mali işler ve finans bölümlerinde yöneticilik yaptım. Halen özel bir şirkette mali ve idari işler direktörü olarak görev yapmaktayım.