Seçme Şiirler

Oğlak Yayınları
Sıralamalar

Puan vermedi·78 syf.·
2022 296. kitabı
Yehuda Amihay Sevgili Amihay'ın yazdığı şiirler canlı bi tarih gibi içime işledi. Okurken aynı duyguyu bi arada yaşadım savaşın ortasında, ayrılıklarda, ırçılıkta  bazen de büsbütün bi hiçliğin ortasında bulabildim kendimi. Kitaptaki Şiirlerin hepsi bir birinden (bi kaç argo kelime dışında) eşsiz ve özel ama en can alıcısını buraya bırakıyorum.. Alıntı °° 1924 yılında doğdum. Bu yaşa gelmiş bir keman olsaydım pek düzgün çıkmazdı arlık sesim. Şarap olsam ya mükemmel ya ekşimiş olurdum. Köpek olsaydım ölmüştüm çoktan. Kitap olarak bunca yıl sonra ya çok pahalı ya da yıllar önce atılmış olurdum. Orman olsam genç, makine olsam çok gülünç sayılırdım. Insanoğullarından biri olarak ise yorgunum alabildiğine. .. Amihay'ın şiirleri hem alabildiğine somut ve yerel hemde alabildiğine evrenseldir. Önereceğim şiir kitapların başında yer alıyor sizde, okumakla kalın..
1K
Seçme ŞiirlerYehuda Amihay · Oğlak Yayınları · 199687 okunma

Yehuda AmihayYazar · 2 kitap
Yehuda Amihay İsrailli bir şair. 1924 yılında Almanya’da doğmuş, sonra henüz çocukken ailesiyle birlikte İsrail’e göçmüş. Orta Doğu’nun bu kadim coğrafyasında hep kederli, hep acılar ve gözyaşlarıyla dolu bir hayatın içinden yazmış şiirlerini ama hep bir umuda doğru yürümüş.