Şefkat Perisi

Feride İlgün
Kasım 2014
Ferfir Yayınları

Feride İlgünYazar · 4 kitap
1973 yılında Kocaeli'de dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde tamamlamıştır. Dumlupınar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. Sakarya Üniversitesinde Halk Bilimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Öğrenciliği sırasında çeşitli yerel televizyonlarda ve radyolarda ‘edebiyat ve şiir’ konulu programlar hazırlayıp sunmuştur. Mezuniyetinin ardından devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapmış ve üniversitede Halk Edebiyatı alanında dersler vermiştir. Halk Bilimi alanında akademik çalışmalar hazırlamıştır. Özellikle maniler üzerinde çalışmalar yapmıştır. Yine halk kültürüne ait çalışmaların derlenmesi ve incelenmesi alanında çalışmalar da bulunmuştur. İlkokul sıralarında başladığı şiir yazma serüveni, tüm hayatı boyunca devam etmiştir. Ortaokul ve lise döneminde yazdığı pek çok şiiri ile ödüller kazanmıştır. Çocuklar için eğitici, öğretici ve aynı zamanda eğlenceli öykü kitapları kaleme almıştır.