2003
Mir Yayınları

Adar JiyanYazar · 2 kitap
Adar Jiyan, 1965 yılında Mardin'in Stewra ilçesine bağlı Dengiza köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Daha sonra Stewra'da ortaokula, ardından Mardin'deki İmam-Hatib Hazırlık Okulu'na ve Urfa'daki Eğitim Enstitüsü'ne devam etti. Üniversitenin Dil, Tarih ve Coğrafya Bölümü'nde üç yıl Fransız Dili ve Edebiyatı okudu, ancak siyasi nedenlerle okulu bıraktı. Birçok kez tutuklandı ve yargılandı. Sınıf öğretmeni olarak atandı. Birçok şehri gezdi ve yerleşti. Şu anda öğretmenlik yapmaktadır. Yazıları birçok Kürt ve Türk dergi ve gazetesinde yayımlandı. Azadiya Welat, Jiyana Rewşen, Tîroj, Vesta, Hîwa, Kevan, Bîrnebûn, Nûbihar, Zend, Kovara W, Güney Tûrik ( Azadiya Welat'a ek ), Gülistan ve Rojevê'de yazmıştır. Eserleri: Efsanelerin Yolculuğu (Kürtçe) Kelime Tanımı (Kürtçe) (Peri Yayınları) Dil ve Yaşam (Kürtçe) (Peri Yayınları) Müslümanların Başarısı (Kürtçe) (Peri Yayınları) Göçebe Geceleri (Kısa Öykü, Kürtçe) (Perî Yayınları) Bir Eğitimcinin Eğitim Sorunlarına Yaklaşımı (Türkçe) Öğretmen Sevgisiyle Tanınır (Türkçe) Eğitim, J&J Yayınları, 2005, Kürtçe Varoluş, Felsefe, J&J Yayınları, 2005, Kürtçe Hewisin, eğitim/pedagoji, J&J yayınları, 2005, Kürtçe Mewlûd, edebiyat/olay, J&J yayınları, 2005, Kürtçe Kitap Okuma, Eğitim, Sîtavê Yayınları, 2006, Kürtçe Rovi ve Legleg Gecesi, Eğitim, Sitavê Yayınları, 2006, Kürtçe Bahçıvan Dairesi, eğitim, Sîtavê Yayıncılık, 2006, Kürtçe Yeşil Sabun, Eğitim, Sitavê Yayınları, 2006, Kürtçe Genç Kadın ve Üç Yaşlı Adam, Eğitim, Sîtavê Yayınları, 2006, Kürtçe Yetenek, Eğitim, Sitave Yayınları, 2006, Kürtçe Bağışlama, Sîtavê Yayınları, 2006, Kürtçe Koşu Yarışması, Eğitim, Sîtavê Yayınları, 2006, Kürtçe Hechecik ve Beytik, Tercüme, Sîtavê Yayınları, 2006, Kürtçe Gençlerin Çağrısı, Eğitim, Sitavê Yayınları, 2006, Kürtçe