Şia'da İç Çatışma

Musa El-Musavi
Haziran 2017
Mevsimler Kitap

Musa El-MusaviYazar · 1 kitap
Musa el-Musavi, Müslüman bir alim ve felsefe profesörüydü; felsefe üzerine kitaplar ve Şii İslam üzerine revizyonist metinler yazdı. Büyükbabası, babasının suikastından sonra 17 yıl birlikte yaşadığı Büyük Ayetullah Ebu el-Hasan el-İsfahani idi. Necef geleneksel dini okulunda eğitim gördü ve üniversitesinden İslam Hukuku ( İctihad ) alanında en yüksek sertifikayı aldı. Hayatının Kronolojisi: Eğitimini Tahran Üniversitesi'nde tamamladı ve 1955'te İslam Hukuku alanında doktora derecesi aldı. Sorbonne Üniversitesi'nde eğitim gördü ve 1959'da ikinci doktorasını aldı. 1960-1963 yılları arasında Tahran Üniversitesi'nde İslam Ekonomisi Profesörü oldu. 1960-1963 yılları arasında İran Parlamentosu'nda İsfahan milletvekili olarak seçildi. 1968'de İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin Basra merkezli Savak ajanlarının kendisine yönelik suikast girişiminden kıl payı kurtuldu. 1968-78 yılları arasında Bağdat Üniversitesi'nde İslam Felsefesi öğretim görevlisi olarak profesörlük yapmıştır. 1973-1974 yılları arasında bir süre Halle Üniversitesi (Doğu Almanya) ve Libya'daki Trablus Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. 1975-1978 yılları arasında Harvard Üniversitesi'nde araştırma görevlisi ve 1978'de Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles'ta öğretim görevlisi oldu. Dr. Musa el-Musavi, İran İslam Devrimi'nin ardından 1980'de cumhurbaşkanlığı seçimlerine katıldı. 1981'den beri Amerika Yüksek İslam Konseyi Başkanı ve 1992-1997 yılları arasında İslam Ülkeleri için İnsan Hakları örgütünün kurucusudur.