Selamlar herkese. Bugün, felsefi deneme türünde olduğunu düşünerek başladığım fakat felsefi bir kitaptan çok daha derin konulara değinen, din ile felsefenin birlikte işlendiği, manevi açıdan çok değerli bir eser ile geldim.
Öncelikle şunu belirtmek isterim, bu kitap kısa olmasına rağmen öyle bir çırpıda bitirip köşeye atılacak bir kitap değil. Okurken derin düşüncelere dalıp, kendi yaşamınızı sorgulayacağınız türde bir eser.
Farklı başlıklar altında birçok konuya değinilmiş. Çoğunlukla; dinin insan yaşantısındaki yeri ve önemi, insanlar arasındaki ilişkiler, doğru (islama uygun) felsefe, insanlık ve adalet konuları üzerinde durulmuş. Bu dünyada gelip geçici olduğumuzu, yalan dünyaya kapılıp ebedî âlemdeki yaşantımızı daha fazla riske atmadan hatalarımızdan dönmemiz gerektiği vurgulanmış.
Aynı zamanda; farklı gezegenlerde yaşam ararken, kendi dünyamızı yaşanılamaz hâle getirdiğimiz de güzel bir anlatım şekliyle belirtilmiş.
Bunlar ve bunlar gibi birçok önemli konu üzerinde durulmuş. Yazarımızın da kitabındaki son bölümde belirttiği üzere; bu kitap çok şey anlatıyor lâkin en önemlisi herkesin kendine göre bir şeyler anlayıp yaşamına katabilmesidir.
Solda Sıfır, Bahri hocamın kalemiyle tanışma kitabım oldu. Değindiği konular ilginizi çektiyse okumanızı tavsiye ederim. Yeni kitaplarda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.