Son Saat

12 Ocak 2026
Kutlu Yayınevi

2026 40. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 13:23
Herkese Merhaba Bugün sizlere Güven Polat kaleminden Son Saat kitabının yorumu ile geldim Şubat ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 314 sayfalık bir kitap •Sizi biraz şaşırtacak, biraz da yok artık, bu kadarı da olamaz! dedirtecek bir kitapla geldim. Güven Polat’ın Son Saat kitabı. Benim yazarla tanışma kitabım oldu ve itiraf edeyim; okuduktan sonra Kıyamet alametlerine hiç bu gözle bakmamıştım, gökyüzüne, toprağa hatta pusulaya bakış açım bile değişti. •Bilim insanlarının altıncı kitle yok oluş dediği şeye hocamız, Kur'an ve hadisler ışığında Son Saat diyor. •Hepimiz klasik tefsirleri, kıyamet alametlerini az çok biliyoruz, değil mi? Ama bu kitap meseleyi bambaşka bir yere taşımış. Güven hocam, Kur’an ayetlerini alıp modern jeoloji, fizik ve astronomi verileriyle yan yana koymuş. Sonuç mu? %100 örtüşen bilimsel bir tablo. •Zülkarneyn Seddi aslında ne? Hocamız bu setin, bizi güneşin ölümcül ışınlarından koruyan Dünya'nın manyetik kalkanı olduğunu savunuyor. •"Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz" hadisini duymayan yoktur. Kitapta bu durum bilimsel bir Manyetik Takla olarak anlatılıyor. Yani pusulalar tersini gösterdiğinde, teknik olarak güneş batıdan doğmuş gibi görünecek! •Rum Suresi’nde geçen "İnsanların kendi elleriyle yaptıkları yüzünden denizde ve karada fesat çıktı" ayetine öyle bir vurgu yapılmış ki... Kendi sonumuzu aslında nasıl hızlandırdığımızı görüyorsunuz. •Kitabın beni en çok etkileyen kısmı ise sonundaki kısa hikâye. Kur’an ve hadislerdeki verileri bugünün bilimsel öngörüleriyle birleştirip, yakın gelecekte yaşanması muhtemel bir son senaryosu kurgulamış. Okurken sanki bir bilim kurgu filminin içindeymişsiniz gibi ama aslında her şeyin bir ayetle veya bilimsel bir veriyle dayanağı var. Dünya’nın sonu nasıl gelecek? diye merak edenlerin ama sadece
Puan vermedi
“Ey Ye’cuc, Me’cuc! İnsanoğlu Seni Çağırıyor” –"Son Saat" Başta adı biraz gizemli ve ağır gelmişti ama sayfalarını çevirdikçe hem dehşet hem hayranlık hem de merak içinde buldum kendimi. Bu kitap sadece bir hikâye anlatmıyor; çağımızın sorunlarını, insanın sorumluluklarını ve dünyanın kırılganlığını sorgulayan bir rehber gibi. Kitap Yecüc ve Mecüc’ü, Zülkarneyn’i, Kaf Dağı ve Simurg’u anlatırken klasik dini ve mitolojik anlatıları modern çağın gerçekleriyle birleştiriyor. Zülkarneyn’in seti, sadece bir tarihi figürün işi değil; aynı zamanda insanlığın karşılaştığı tehlikeleri durdurma ve sorumluluk alma sembolü. Kaf Dağı, ulaşılması imkânsız, gizemli bir sınır olarak hem tehlikeleri hem insanın sınırlarını gösteriyor. Simurg ise insanın içsel yolculuğunu, bilgelik ve rehberlik arayışını temsil ediyor. Bu semboller, kitabın hem mistik hem tarihsel hem de çağdaş mesajını güçlendiriyor ve okuyucuyu derin bir sorgulamaya çekiyor. Ayetler ve dini metinler üzerinden yapılan yorumlar kitabın en etkileyici kısmı. Okumak yetmiyor; sembollerle, bağlamla ve çağımızdaki olaylarla ilişkilendirerek anlamak gerekiyor. Dünyanın var oluşundan yok oluşuna, iklim değişikliklerinden küresel ısınmaya, böceklerin yok oluşuna kadar her detay çağımızın felaketleriyle paralel bir şekilde işlenmiş. Pyrocumulus bulutları, bakır rengi duman ve “son 40” gibi imgeler, dünyanın kırılganlığını ve insanın sorumluluğunu simgeliyor. 2100 yılına yapılan vurgu, çağımızın felaketlerinin doruk noktasına işaret ederken aynı zamanda bir uyarı niteliğinde. Bir de Yecüc ve Mecüc’ün coğrafi konumu hakkında modern bir yorum var: bazı çağdaş teoriler, onları kuzeyin Doğu bölgesindeki güçlü medeniyetler üzerinden sembolize ediyor; örneğin Çin ve ABD. Bu tamamen spekülasyon ve çağdaş yorum. Klasik İslami kaynaklarda
2026 21. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2026 22:04
"O gün onları birbirleri içinde dalgalanır bir halde bırakırız. Ve Sûr'a üflenir. Onların hepsini bir araya toplarız." (Kehf Suresi, 99) Son Saat, hepimizin bildiği kıyamet kavramını uzak bir ihtimal olmaktan çıkarıp bugünün içine taşıyor. Ama kitabın ana ekseninde yer alan bir öyle bir konu var ki, tüm anlatıyı daha da çarpıcı hale getiriyor: Zülkarneyn kıssası ile Ye’cûc ve Me’cûc... Kur'an'da kendisine bir sebep verilmiş olan Zülkarneyn'in önce güneşin doğduğu yere, daha sonra Dünya'nın kuzeyine, en son ise güneşin batmaya başladığı yani Son Saat'in yaklaştığı zamana gittiği üç ayrı seyahati ve Ye'cûc ve Me'cûc'e karşı yaptığı sedd kitapta bilimsel açıdan değerlendiriliyor. Yazar Güven Polat’ın özgün yaklaşımıyla kitap, Kur’an ayetleri ve modern dünyanın gerçeklerini yan yana getiriyor. Okudukça fark ediyorsunuz ki mesele sadece dini metinlerde anlatılan bir son değil; aynı zamanda insanlığın kendi eliyle adım adım hazırladığı bir süreç. Doğa bozuluyor. Zaman daralıyor. Ve insan, en büyük tanık… belki de en büyük sebep. Kitabın en dikkat çekici tarafı şu: Kıyamet alametleri diye bildiğimiz şeyler, modern dünyanın krizleriyle yan yana koyuluyor. Ve ister istemez şu soruyu sorduruyor: “Biz gerçekten sona mı yaklaşıyoruz, yoksa zaten onun içinde mi yaşıyoruz?” Bu kitap bir korku manifestosu değil. Bir hatırlatma. Kendimize, dünyaya ve yaptıklarımıza dönüp bakma çağrısı. Okurken en çok da şu soru akılda kalıyor: “Allah tarafından yeryüzündeki eşsiz düzenin devamlılığının sağlanması için 'halifelik' verilmiş olan insan, kendine verilen emaneti gerçekten koruyabildi mi?” Eğer dini anlatıları bugünün dünyasıyla birlikte okumak ve farklı bir bakış açısı kazanmak istiyorsanız, "Son Saat" zihninizde uzun süre yankılanacak bir okuma deneyimi sunuyor. Son Saat