Mayıs 2019
Çınar Yayınları

2021 44. kitabı
Aşk ve sevgi ,alışkanlık ve  alışılmışın dışında olan birer kalın çizgiyle ayrılırlar.Roman bu kalın çizgileri oluşturan her ayrıntıyı anlatıyor. Bir yanda ayakların sağlam yere basıldığı bir zemin diğer yanda zelzelelerin, uçurumların olduğu bir zemin ...Siz hangisini seçerdiniz? Romanın başkahramanı Somaya hangisini seçecek ? Ya da aşk seçmenin ötesiyse , kendiliğindenlikse, o anın kendisinden baska bir şey  değilse, sonrasızsa bir seçime gerek var mı?Seçim değilse günün sonunda yaşadığımız neyin kararı? Aşkın kararı olmalı yoksa sonrasız olmaz... Roman Doğu'nun efsanelerinden, şairlerinden,erenlerinden,ozanlarından,masallarından ,rubailerden beslenerek modern dünyadaki bir kadının efsanesini anlatıyor. Daha fazla kitaptan söz etmeyeceğim,bunun yerine bolca  alıntı paylaşmak istiyorum.Son olarak belirtmek isterim, kitapları kapaklarına göre almam. Sonradan fark ettim, okuyunca anladım, taşların varlığının sebebini. Kapakta taşlardan bir çift oluşu ,romanın özüne ait ayrıntılardan biri.
SonrasızÇiğdem Bayraktar Ör · Çınar Yayınları · 20194 okunma

Çiğdem Bayraktar ÖrYazar · 6 kitap
Ör, Marmara Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Çiğdem Bayraktar Ör, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamlayarak, doktor ünvanını aldı. Dr. Çiğdem Bayraktar Ör, tarih ve politika üzerine yaptığı çalışmalarla ön plana çıkıyor. Ör'ün modern Türk tarihi, uluslararası ilişkiler üzerine de çalışmaları ve kitapları bulunuyor. Ör, İyi Kitap Yayınevi'ni de kurarak burada yayın yönetmenliği de yaptı.