İlk Yayın Tarihi:
29 Kasım 2022
Everest Yayınları

2023 70. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2023 23:44
Bir ‘ilk kitap’ olan Soytarı, Everest yayınlarından çıkmış. Kitap, uzun yıllardır Paris’te yaşayan orta yaşlı Gönül’ün, genç yaştaki komşusuna aşık olmasını ve sonrasındaki ilişkileri üzerinden ilerliyor. Arada alıntı yapılabilecek güzel cümleler var. Birçok başka yazara, sanatçıya atıf yapması yazarın dersine çalıştığını hissettiriyor ama yine de okurken bir şeyler havada kalmış hissi uyandırdı (yazılanları tamamen gerçek olmuş olaylar saysak bile.) Çok beğenemesem de okuduğuma memnum oldum.
2024 6. kitabı
Popüler bir kitap değil, tesadüfen karşıma çıkan bir kitap.Anladığım kadarıyla yazarın ilk ve tek kitabı.Bence anlatımı güzeldi, ilk 150 sayfa çok hızlı bir şekilde okunuyor, son kısımda yazar hikayeyi toparlayıp bitireyim derken biraz dağılmış gibi geldi. Konu Paris'te yaşayan bir kadının "yaşlanma" olgusunun farkına varması ve hayatında meydana gelen değişiklikler. Okumanızı tavsiye ederim.
2023 18. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2023 22:11
Kitabın yazarını Bursa Barosu Edebiyat Komisyonu olarak ağırlayıp bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Yazar çok genç ve bu ilk kitabı. Tabi her ilk kitabın Dostoyevski’nin İnsancıklar ı gibi olmasını bekleyemezsiniz :) Hikaye Fransa’da yaşayan -yazar da Fransa’da yaşıyor- orta yaş krizindeki bir kadının komşusuna alık olması ve devam eden olayları anlatıyor. Hikayenin bir yerinde Ermeni olayları üzerinden anlatım yapılıyor hem Fransız hem de Türk okurlara dokunmak için kanımca. İlk sayfalar akıcı giderken sona doğru kitap bağlanayım derken konu daha da dağılmış gibi geldi bana. Nitekim Gönül’ün davranışları ve sokaklara düşmesi pek olası değildi de Fransa’nın evsizlerini anlatmak için eklenmiş pasajlardı sanki. Yazar satır aralarında birçok eser ve yazara da gönderme yapıyor. Bu durum yeni kitap yazan insanlarda genelde görülüyor alana hakimim algısı yaratmak için. Ama fazlaya kaçıp kör göze parmak yapılması durumunda abes durabiliyor. Bu kitapta fazla mıydı derseniz bence tam sınırdaydı.