29 Ekim 2020
Orijinal Dil:
İngilizce
İngilizce

Andrew Michael HurleyYazar · 2 kitap
Andrew Michael Hurley, 1975 yılında İngiltere'nin Preston şehrinde dünyaya gelmiş Britanyalı bir yazardır. Edebiyat dünyasındaki asıl çıkışını, başlangıçta küçük bir yayınevi tarafından sınırlı sayıda basılan ancak kısa sürede büyük bir başarı yakalayan ilk romanı The Loney (Türkiye'de Yobaz adıyla yayımlanmıştır) ile yapmıştır. Bu eseriyle 2015 yılında Costa İlk Roman Ödülü’nü kazanmış, 2016 yılında ise Britanya Kitap Ödülleri’nde (British Book Awards) hem "Yılın Kitabı" hem de "Yılın İlk Romanı" seçilerek adını geniş kitlelere duyurmuştur. ​Yazın hayatına Gotik ve korku öğelerini yerel manzaralarla harmanlayarak devam eden yazar, Devil's Day ve Starve Acre gibi eleştirmenlerden tam not alan eserlere imza atmıştır. Modern Britanya edebiyatının "Halk Korkusu" (Folk Horror) türündeki en güçlü temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Hurley; eserlerinde genellikle tekinsiz atmosferler, eski inanç sistemleri ve doğanın insan üzerindeki karanlık etkilerini odağına almaktadır. Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık eğitimi de alan yazar, günümüzde eşi ve çocuklarıyla birlikte Lancashire'da yaşamakta ve edebi çalışmalarını burada sürdürmektedir.