Tesadüfler

Esin Sayar
Dışarıdan bakıldığında nasıl görünürse görünsün, her yaşam kendi içinde öyküler barındırır. Biz onları ancak ilgi gösterip yakından baktığımızda tanıma,öğrenme ve anlama fırsatı yakalarız.Karşı karşıya kaldığımız gerçek, kimi zaman ilk gördüğümüzün aksine neşe verir bize;kimi zaman da hiç ummadığımız bir üzün sarmalının içine alıverir. Tesadüfler, gündelik koşuşturmanın hayhuyu arasında önümüzden akıp geçen hayatın içinde bakıp da görmediğimiz, görsek de durup ilgi göstermeye zaman yetiremediğimiz sahici yaşamlara ayna tutuyor. Burada anlatılanlar ya doğrudan yaşadıklarımızdan veya yaşamasak da bir şekilde tanıklık ettiğimiz öyküler. Okurken 'Ben bunu biliyorum. Tesadüfün bu kadarına pes' derseniz şaşırmayın. Tesadüfler, Esin Sayar'ın ikinci kitabı. Yazarın ilk kitabı İzler dört baskı yaparak geniş bir okur kitlesine ulaştı; övgü topladı.'İzler'in her öyküsünü baştan sona kadar beğeniyle okudum. Bu kadar kısa yazıp da uzun bir hayatı özetlemek,yaşanan dramlar içinde insanların apayrı dünyalarını anlatmak gerçekten ustalık işi.Esin Sayar'ın bunu başardığını görüyoruz. Esin Sayar duygulara hitap eden yalın, tatlı uslubu ile her türlü takdiri hak ediyor;kutluyorum'. -Rahmi Turan- 'Dünyaya sadece bakmayan, gören bir insanın derlediği öyküleri okurken çoğu zaman göz pınarlarıma yaşlar doldu. Hayatın bu kadar mı farklılıkları vardır?' -Dr. Aydemir Yalman- Yalın ve zevkli bir uslubun kaleminden duygulara hitap eden öyküler.' -K Note- Sürpriz sonları seven bir öykücüyle karşı karşıyayız.' -Semra Çelebi- (Tanıtım Bülteninden)
200 sayfa

200 syf.
Puan vermedi
Öykü örüntüleri çok güzel. Roman tadında hikayeler var. Hikayelerdeki kahramanlar bir sonraki hikaye ile bağlantılı olduğu için daha bir merakla okuyorsunuz. Dili sade, akıcı. Kurgusu güzel. Emek verilmiş.
Tesadüfler
TesadüflerEsin Sayar · Heyamola Yayınları · 20145 okunma

Esin Sayar
Esin SayarYazar · 6 kitap
İstanbul'da doğdu. Çocukluğunun yazları Burgazadası'nda, kışları da Bakırköy'de geçti. Sanat yeteneği çok küçük yaşlarda resimle kendini gösterdi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki ismi Mimar Sinan Üniversitesi) Grafik Tasarım Bölümü'nü bitirdi. Kurduğu reklam ajansında tasarım yapıyor. Tasarımcılığın yanı sıra lise yıllarından beri yazıyla uğraşıp öyküler yazan Esin Sayar'ın ilk öykü kitabı İzler adıyla yayımlandı (Heyamola 2012). Okurların büyük ilgisini çeken İzler, bugüne kadar dört baskı yaptı. Esin Sayar, internette bir sağlık portalının editörlüğünü de sürdürüyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.