The Bright Years

İngilizce
Ciltli

Puan vermedi·288 syf.·
2025 185. kitabı
kitap üç kısımdan oluşuyor ve her birinde farklı bir karakterin bakış açısından okuyoruz. ilk kısım lillian'ın bakış açısından. iş yerinde çalışırken ryan isimli bir genç adamla karşılaşıyor, ryan da galeri açmak isteyen bir sanatçı. ryan ona çıkma teklifi ediyor ve yemeğe çıkıyorlar. aradan 2 yıl geçtikten sonra evleniyorlar. hatta bir yıl sonra da georgette, kısaca jet isimli bir kızları oluyor. ancak bir süre sonra ilişkilerinde büyük bir sorun yaşanıyor. ve bu bölümde genel olarak lillian'ın ryan'la olan ilişkisini okuyoruz. ikinci kısım jet'in bakış açısından. artık 19 yaşına gelmiş ve büyükannesiyle yaşıyor. bu kısım jet'in yakın arkadaşı kendi'yle ve babasıyla olan karmaşık durumlarına odaklı. okumadan önce en çok jet'in bakış açısını severim diye düşünmüştüm ama en sıkıldığım bölüm oldu. en son kısım da ryan'ın bakış açısından ve kitapta en sevdiğim bakış açısı oldu. burada ryan artık yaşlı, jet de 20-30 yaşlarında. bu bölüm de ryan'ın jet'le olan baba-kız ilişkisi ve ryan'ın bağımlılığı hakkında. okumadan önce en nefret edeceğim bölümün bu olduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım. ryan'ın pişmanlıkları ve değişme çabaları yüreğime dokundu. hatta yazdığı mektupları okurken nedense ağladım. ve en sonda 2019'dan bir epilog bölüm var. ve yine ağladım. apricity çok tatlı bir karakter, ryan'a olan sevgisi gözümü yaşarttı. eminim bu türde yazılmış çok daha iyi romanlar vardır ama ben bu tür çok okumadığımdan çok sevdim. kitap her ne kadar mükemmel bir aileye sahip olmaya ve mükemmel ebeveynler olmaya çalışsak da bunun mümkün olmayacağını anlatıyor. ve bence başarılı da olmuş.
The Bright YearsSarah Damoff · Simon & Schuster · 20253 okunma