Five Costs of Living Online

The Internet Trap

Ashesh Mukherjee
6/10
1 Kişi
1
Okunma
1
Beğeni
217
Görüntülenme
Whether we are checking emails, following friends on Facebook and Twitter, catching up on gossip from TMZ, planning holidays on TripAdvisor, arranging dates on
Match.com
, watching videos on Youtube, or simply browsing for deals on Amazon, the internet pervades our professional and personal environments. The internet has revolutionized our lives, but at what cost? In The Internet Trap, Ashesh Mukherjee uses the latest research in consumer psychology to highlight five hidden costs of living online: too many temptations, too much information, too much customization, too many comparisons, and too little privacy. The book uses everyday examples to explain these costs including how surfing the internet anonymously can encourage bad behavior, using social media can make us envious and unhappy, and doing online research can devalue the product finally chosen. The book also provides actionable solutions to minimize these costs. For example, the book reveals how deciding not to choose is as important as deciding what to choose, setting up structural barriers to temptation can reduce overspending on e-commerce websites, and comparisons with others on social media websites needs to be cold rather than hot. The Internet Trap provides a new perspective on the dark side of the internet, and gives readers the tools to become smarter users of the internet.
Yazar:
Ashesh Mukherjee
Ashesh Mukherjee
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 38 dk.Sayfa Sayısı: 128Basım Tarihi: 15 Şubat 2018Yayınevi: University of Toronto Press
Ülke: CanadaDil: EnglishFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
128 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Internet nimet mi külfet mi?
Kitap Türkçe'ye muhtemelen hiç çevrilmeyecek, zaten bende kütüphane de ücra bi köşede bulmuştum... Ola ki biryerlerden bulursanız yine de okuyunuz:) Kitap kısaca, çevirimiçi yaşamın çok da görünmeyen yüzünü ve bizim internetteyken fakında olmadan kaybettiklerimizi sistematik bir biçimde ele almış. Mesela zaman, emek, gizlilik, mutsuzluk, kıskançlık... Okuması çok zevkli bir kitaptı zira davranış bilimlerinin pazarlamayla bağlantılı bir çok noktasını keşfettim. Mesela Hedonic Adaptation ya da Endowment Effect gibi aslında farkında olmadan uguladığımız ve bizi kötü etkileyen bir takım davranışsal kalıpları öğrenme fırsatım oldu. Örneğin, The Economist gibi dergilerin online abonelikleri önce sana 2 ay bedava sonra XX€ gibi bir paket sunuyorlar, sen ücretsiz dergiyi okuduğun dönemde bir sahiplik duygusu hissediyorsun ve daha önce 300€ yıllık ödemeyeceğin bir dergi için ikna olmuş şekilde kendi iradenle ödemeye başlıyorsun... Kitabın bence temel noktası, kişinin çevirimiçi olduğu zamanlarda kontrolü hiçbir zaman elden bırakmaması ve iradeli davranarak duygularını kontrol altına alması gerektiği. Daha fazla bilgi almak isteyen olursa mesaj atsın yeter:) Bir de kitap 128sayfa değil, 88sayfa(appendix, preface falan derken 128 oluyor...)
The Internet Trap
The Internet TrapAshesh Mukherjee · University of Toronto Press · 20181 okunma
Reklam
Resim