Tuncer Sücü
Yazar | Dram, Aşk ve Psikolojinin İzini Süren Bir Kalem
Ben Tuncer Sücü. 1988 Artvin doğumluyum. Hayatımın ve yazarlığımın kökleri, doğduğum coğrafyanın duygusunu, rüzgârını ve suskunluğunu taşır. Her cümlem, Anadolu'nun dağlarından süzülen bir hatıranın iç sesi gibidir.
2010 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. İnsan bedeniyle başlayan yolculuğum, zamanla insan ruhunun derinliklerine yöneldi. Bu doğrultuda 2024 yılında Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nü de tamamladım. Çünkü bedenin taşıdığı yükü anlamadan, ruhun taşıdığı sızıları yazmak eksik kalırdı.
Yazmaya gönül verdiğim alanlar; dram, aşk ve psikolojik derinliği olan romanlardır. Okuyucularımla, hayatın en kırılgan, en insani, en suskun anlarında buluşmayı seviyorum. Her satırda bir duygu, her karakterde bir geçmiş, her hikâyede bir insan var.
2023 yılında yayımlanan ilk romanım “Kalp Tutuşması”, aşkın içtenliğini ve insan ruhunun sancılı derinliklerini anlatırken; 2024’teki “Saklı İki Hece”, kelimelerin ötesinde bir duygunun izini sürüyor.
Aynı zamanda şiir ve özlü sözlerle de iç dünyamı aktarmaya devam ediyorum. Çünkü bazı duygular romanlara sığmaz; sadece bir dizeye ya da bir cümleye emanet edilebilir.
Yazarlık yolculuğumda ilhamımı İsmet Özel’in dik duruşundan, Nazan Bekiroğlu’nun zarif anlatımından alıyorum. Ulaştığım her cümlede, Sabahattin Ali gibi hem insanı hem memleketi anlamayı hedefliyorum.
Eğer bir gün benim kitaplarımda kendinizi bulursanız, bilin ki ben de sizi yazarken bulmuştum.