Efsanesi, Arkeolojisi ve Tarihi

Almanca
Orijinal Ülke:
Almanya

Dieter HertelYazar · 0 kitap
Dieter Hertel bir Alman klasik arkeologdur. 1978 yılında Bonn Üniversitesi'nde Nikolaus Himmelmann yönetiminde doktorasını aldı . Tezinin konusu "Augustus'tan Claudius'a İmparator ve Prens Portrelerinin Üslup ve Kronolojisi Üzerine Araştırmalar"dı. 1978-1979'da Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden seyahat bursu aldı. 1980-1984 yılları arasında Madrid'deki Alman Arkeoloji Enstitüsü'nde araştırma görevlisi, 1984-1990 yılları arasında Köln Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı ve aynı üniversitede 1994 yılında "Tarihine Tanıklık Eden Bir Şehir: Yunan ve Helenistik-Roma Döneminde Troia/İlion" başlıklı teziyle habilitasyon çalışmasını tamamladı . O zamandan beri Köln Arkeoloji Enstitüsü'nde önce özel öğretim görevlisi, 2003'ten beri de yarı zamanlı profesör olarak çalışmaktadır. Bu arada 1997-2001 yılları arasında Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve misafir profesör olarak da ders verdi. Hertel, Roma portre heykelciliği ve Kuzeybatı Küçük Asya arkeolojisi konusunda uzmandır. Homeros'un İlyada'sının aşırı tarihsel yorumunu eleştirenlerden biridir ve bu nedenle Tübingen Truva tartışmasında Korfmann'ın eleştirmenleriyle aynı tarafta yer alır. Hertel, Truva'da çeşitli kazılara katılmış ve konuyla ilgili birkaç kitap yayınlamıştır. Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün muhabir üyesidir .