Tsunami Kız

İngilizce

Travmalarımızla güçlüyüz
Puan vermedi·448 syf.·
2026 2. kitabı
Dikkat! Biraz spoiler içerir. Yuki , büyük depremde dedesini kaybediyor ve bu olaydan sonra yaşadığı travmayı aşamıyor. Zaten kimseyle fazla iletişim kurmayan genç kız artık tamamen ruh gibi yaşıyor. Dedesinin rüyalarına girip onu tekrar tekrar çağırması ile kitabın seyri değişiyor. Yuki tahliye alanına giderek dedesine yardımcı olmak istiyor ve zorlu şartlarda arkadaşı Taka ile az gerilimli az heyecanlı az duygusal ve romantik bir maceraya açılıyorlar. Kitabı bitirdiğimde anladım ki, travmalarımız sadece hüzün ve acıdan ibaret değil aynı zamanda kendine daha güçlü dönüş ve özgürlük demekmiş. Bazı beklenmeyen vedalar insanı her şeyden soyutlaştırır, kendinden bile. Ama bu acıların görmediğimiz bir yanı da vardır: Umudu ve cesareti yeniden kurma gücü
2025 188. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 15:47
#tokyohayaletkafesi eseriyle tanıdığım #juliansedgwick kalemi #tsunamikız eseriyle de beni şaşırtmadı, keyif veren güzel bir okuma serüveni sunuyor. Hem düzyazı hem de mangayla zenginleştirilen eser #chiekutsuwada çizimleri ve Elif Nihan Akbaş başarılı çevirisiyle biz okuyucularla buluşuyor. On altı yaşına girmek üzere olan Yuki adlı genç kızımız ailesi tarafından Japonya'da tek başına yaşayan manga sanatçısı dedesinin yanına tatile gönderilir. Yuki de arada çizimler yapıp kendini rahatlatmaktadır. Gene bir gün çizim yaparken dedesi ile birlikte depreme yakalanırlar tsunami tehlikesi baş gösterir ve dağın başına çıkarlar daha sonra dedesi geri döner, tek başına kalan Yuki dedesinin yanına gelmesini beklerken suların yükselmesiyle mahsur kalır. Ülkede felaket yaşanır ve birçok can kaybı olur. Dedesini kaybeder ailesinin yanına geri döner ve psikolojik destek almaya başlar bu süreçte mahsur kaldığında yaşadıkları; ona arkadaş tilki, dedesinin çizimlerinde de hayat bulan hayali karakter yarım dalga, dedesi rüyalarına girer şehre geri dönüp yüzleşmesi gereken durumların olduğunu sezer, ona en büyük destekçi Taka adında yakışıklı gencimiz olur. Karakterin yaz sürecini okumak ve zorluklarla başa çıkması etkiledi. Dedesinin mirası yarım dalga ona neler yaşatacak bir bakalım. Masal tadında akıp giden bir eserdi. Reklam değil tavsiye.
2025 12. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2025 00:00
harbiden nerdeyse bir günde bitirdim dün 9’da başlamıştım bugün 9.30’da bitirdim. Bayadır böle tek oturuşta kitap bitirmiyodum iyi oldu. Hızlı bitti. Kitabı çok sevdim diyemeyeceğim çok çıtır çerez bir kitaptı. Çok benlik değildi ama okudum gitti. Berbatta değildi ehti yani 5 gayet ok bi puan. Aklımda hikayesi kalmayacak bile muhtemelen.
Yıkıcı bir tsunami
2025 9. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 18:46
Kitabı biraz meraktan satın almıştım açıkcası ama okuyunca pek tarzım olmadığını anladım, çerez bir kitaptı hikayesi kısa bir süre içerisinde gerçekleştiği için hemen okuyup bitirme hissi uyandırıyor. Sadece çok fazla yazım hatası vardı özellikle son 50 sayfada, yeniden gözden geçirilmeli. Benim hoşuma giden kısım aralardaki çizimler ve Yúki'nin yarım dalgayla ve dedesiyle arasındaki anlatılmaya çalışılan bağdı. -spoiler içerebilir- Ben tsunamiden sonra takayla yeniden karşılaştıklarında uzun süre takanın hayalet olduğunu düşündüm ve öyle inandım plot twist olarak onu bekliyodum ama takanın babasının ölü olmasına hazırlıksız yakalandım. Japon edebiyatı sayılıyor mu bilmiyorum ama hem çok bu tarz okumadığımı hem de bana göre olmadığını anladım; kültürel farklılık kaynaklı çok fazla anlamadığım, aşina olmadığım kelime ve beni sarmayan çok büyük bir ruh, hayalet inancı vardı. Ama yine de mutku son seviyorsanız sonu gayet tatmin ediciydi. Ruh halinizin değişmesini istiyorsanız şöyle hemen bitsin değişik karakterler tanıyım diyorsanız bir okuyun derim. Tsunami Kız

Julian SedgwickYazar · 0 kitap
Julian Sedgwick, Mysterium üçlemesi, Ghosts of Shanghai üçlemesi ve kardeşi Marcus Sedgwick ile birlikte yazdığı ve John Higgins ile Marc Olivent tarafından resimlendirilen çizgi roman Dark Satanic Mills de dahil olmak üzere birçok çocuk kitabının yazarıdır. Julian Sedgwick İngiltere'de yaşamaktadır.