Üç Mektup

Nisan 2015
Puslu Yayıncılık

2017 1. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2017 00:00
Gönül Erenlerin yazım tarzı olarak klasikçi diyebilirim. İyi bir betimleme ustası ayrıca kelimelerin öyle bir dizilişi var ki sizi en uç noktanızdan vurabiliyor. Üç Mektup'a gelince. Konusunu gerçek bir yaşamdan almış güneydoğuda geçen trajik bir öyküden oluşuyor. Berfin ikizini kaybettikten sonra ruhunu sarsan bir travma yaşar. Arkasından peşini bırakmayan üzücü olaylar onu İstanbul'a ve Almanya'ya yolcular. Bu kitabı okuyup ta ağlamayan var mıdır bilmiyorum. ama derinden etkilediği muhakkak.
Üç MektupGönül Erenler · Puslu Yayıncılık · 201511 okunma
2024 53. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2024 16:24
Kitabın adı: Üç Mektup Yazarın adı:Gönül Erenler Sayfa sayısı:360 Anne baba iki kız ve 3 erkek çocuktan oluşan bir ailedir yani 7 kişilik bir aile Güneydoğu'da bir yerlerde yaşıyorlar Berfin ikizi Berzan'a çok düşkündür onu koruyup kollar. Berzan üniversiteye başlar başlamasına da dağa çıkar amca oğluyla orada vurulur ölür. Berfin çıldırır ne yapacaktır şimdi koruyacağı kollayacağı kimse de yoktur. Berfin'i Almanya'da yaşayan biriyle evlendirirler Berfin istemez ama ne çare aile büyükleri karar vermiştir Almanya'da zaten ablası da orda yaşamaktadır. Berfin Almanya'ya gider ama Berfin eşiyle anlaşamaz ayrılır Berfin çalışmaya başlar bir de öğrenir köyüne izine gelir yengesinin amca oğluyla evlendirilir yine emrivaki yapılır Berfin Almanya'ya döner Eşini de istekle getirir o da dil öğrenir iş bulur çalışır ama hiç huzur yoktur devamlı kavga gürültü eşi başka kadınlara gider geçer kumar oynar ismini Berzan koyar eşinden ayrılır çocukla çalışamaz. Her ne kadar ablası olsada Almanya'da yapamaz köyüne geri döner Çünkü kızı yani gelmiştir daha neler bekliyor acaba Berfin'i hayatında daha neler bekliyordur
Üç MektupGönül Erenler · Puslu Yayıncılık · 201511 okunma

Gönül ErenlerYazar · 5 kitap
Tunceli'de 1969'un sonbaharında dünyaya merhaba diyen Gönül Erenler, 8 yıl önce başlayan yazma serüvenini, "Şiir ve kısa sözlerle başlayan içsel yolculuğum uzayınca uzun soluklu yazılara dönüştü" sözleriyle dile getiriyor. Öyküleri okurken herkesin kendi rengini bulacağını belirten Yazar Gönül Erenler'in kitabının tanıtım yazısı ise şöyle; "Yaşamdaki aykırılıklara tahammülsüz olan insanoğlu evveliyatından topladığı düşüncelerini veliahdına taşırken tozlara karşı her daim alerji duymuştur. Zihni aykırılıklarla çatışırken tozları temizlemeye çalışmıştır. Oysa her aykırılık bir rengi, tozlar birikimi temsil eder. Delilik iki kavramın buluştuğu noktadır. Her deli kendi rengini insanın gözüne sokarken estirdiği rüzgar tozlarını etrafa savurur. Siz Anadolu'nun bir ucundan diğer ucuna gezdirip tozlarını üzerinize, renklerini gözlerinize bulaştıracak öyküleri okurken kendi renginizi bulacaksınız."