Hayat senden hep daha hızlıdır. Görürsün, iyice yaklaşırsın, burun buruna gelirsin, gözlerinin içine bakarsın, artık gitme diye yalvaracak olursun, nasıl kaybolup gittiğini anlamazsın. Rüyaların bile izin vermez onu yakalamaya. Tam bir yerinden tutacakken, her defasında uykun ihanet eder. Bir boşluğa uyanırsın.
Hayatla aramızdaki köprüyü hatalarımızın harcıyla kurarız. “Hatalarının seni teslim almasına müsaade etme. Aynı hatayı tekrarlamak istemiyorsan, asla ilkini unutma. Belki bu sana yardımcı olur.”
“..ne kadar kalabalık bir evde büyürsen büyü, baban, kardeşlerin olsa bile annen o evde yoksa, hayatla arandaki mesafe kapanmayacaktır. baştan kaybedeceğin bir yarışa girmişsindir. hayat senden hep daha hızlıdır. görürsün, iyice yaklaşırsın, burun buruna gelirsin, gözlerinin içine bakarsın, artık gitme diye yalvaracak olursun, nasıl kaybolup gittiğini anlamazsın. rüyaların bile izin vermez onu yakalamaya. tam bir yerinden tutacakken, her defasında uykun ihanet eder. bir boşluğa uyanırsın. neredeyim, diyen sesin bile senin değildir.”