Siyasi Etnisite ve Milliyetçiliğin Uzun Tarihi ve Derin Kökleri

Uluslar

Alexander Yakobson
“…modernleşme, milliyetçiliği resmen başlatmak yerine meşruluğunu büyük ölçüde tırmandırırken, aynı zamanda onu serbest bıraktı, dönüştürdü ve çoğalttı.”
Sayfa 321·Kitabı okudu
Alıntı
"Milliyetçilik odadaki fildir; liberalizm ve Marksizm gibi modern dönemin önemli sosyal teorileri tarafından sürekli olarak göz ardı edilen, açıklanmayan ve önemsenmeyen devasa bir varlıktır. Sonuçta akademisyenler, medya yorumcuları ve genel olarak halk, hareketleri odayı salladığında ve çoğunlukla parçaladığında sürekli şaşırmışlardır."
Sayfa 10·Kitabı okudu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
“… Çin’deki Sui ve Tang hanedanları (M.S. 581-907) bozkır üzerinde geniş Türk birliklerinin ortaya çıkmasıyla karşı karşıya kaldı. Diğer pek çok etnonasyonel oluşumun aksine bozkırdaki bu büyük birliktelikler savunmacı olmaktan ziyade saldırgandı.”
Sayfa 133·Kitabı okudu
Alıntı
"Kabile çevresinde benim gibi giyinen, benim gibi davranan ve bana benzeyen kişilerin, benimle yabancılardan daha fazla ilintili olmaları da muhtemeldir. Bu nedenle insanlar yabancılara karşı, onlarla aynı kültürü paylaşan kişilerle aynı tarafta olmaya bilhassa meyillidir."
Sayfa 46·Kitabı okudu
Alıntı
“Vatanseverlik tarih boyunca kendini en acımasız tiranlıklarda da göstermiştir.”
Sayfa 94·Kitabı okudu
Alıntı
“… Darwin’in bilfiil iddia ettiği gibi, yoğun rekabet şartları altında biyolojik açıdan daha yoğun beraberlik duygusu ve grup adına özveride bulunmaya yönelik bireysel bir istek ile donatılmış gruplar, daha gevşek grupları mağlup edebilirler.”
Sayfa 50·Kitabı okudu