Tahmini Okuma Süresi:
4 sa. 5 dk.
Sayfa Sayısı:
144
Basım Tarihi:
Mayıs 2013
Yayınevi:
Tudem Yayınları
ISBN:
9789944696883
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

10/10
·144 syf.··
2023 2. kitabı
Ben kitabı beğendim hayal gücü oldukça iyi.Bence sadece küçük yaştaki çocukların okuması için yazılmamış.Bunu 20,25 yaşındaki de okuyabilir.Ben gerçekten çok beğendim küçük yaştakilerin karanlık korkusu varsa azalabilir okuma becerileri gelişmiş olur. Sadece küçüklerin okuması gereken bir kitap değil büyüklerde okuyabilirler.
UmacıHanzade Servi · Tudem Yayınları · 2013117 okunma
Puan vermedi·144 syf.··
2025 3. kitabı
Çocukken hepimizin korkutulduğu bir umacı vardır. Yazar burada umacının korkulacak bir yaratık olmadığını, aslında korkulmaması gerektiğini anlatmak istese de izlediği yol ve kullandığı kelimeler pedagojik olarak yanlış. Bir kere kitap çocuk kitabı değil. Bir yetişkin rahatlıkla okuyabilecekken çocuk için çok fazla olumsuz cümle ve çizimler var. ( s.27,32,33,38,42)Merak edenler bu sayfalar bakabilir. “ Umacıların çocuk yemesi” gibi bir ifade zaten korkan çocuğu daha da korkutur. Sonrasında yazarın üslubunda kendiyle konuşur gibi tercih ettiği dil çocuğa değil yetişkine hitap ediyor. Alacakaranlık , E.T. gibi genel kültür bilgisi içeren hatırlatmaları da çocuk zaten bilemez. Ben niyetin güzel ama seçilen dilin, üslubun, içeriğin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çocuklara okutmam.
UmacıHanzade Servi · Tudem Yayınları · 2013117 okunma
Puan vermedi·144 syf.··
Beğendi
·
2022 48. kitabı
·
14 saatte okudu
·
Okunma: 18 Kasım 2022 03:39
2001 yapımı Sevimli Canavarlar adında bir animasyon filmi vardı, bilenler vardır belki. Kitabın ana konusu bu animasyon filminin konusu ile aşağı yukarı aynı. Filmde çocukların dolaplarından canavarlar çıkıyor, kitapta ise umacılar. İkisinde de sonuç çocukları korkutmaktansa onlarla arkadaş olmaya, onları mutlu etmeye bağlanıyor. O filmi vakti zamanında çok çok severek izlediğim için kitabı okurken sürekli olarak gözümde filmden sahneler canlandı ve kitabı daha da çok sevdim. Ayrıca yazarın anlatımını da çok keyifli, çok sevimli buldum. Keyifli okumalar dilerim.
UmacıHanzade Servi · Tudem Yayınları · 2013117 okunma
10/10
·144 syf.··
Beğendi
·
2015 121. kitabı
Mizah anlayışı ve hayal dünyası ile hayata, gündeme, nefes almaya dahi ara verip sizi gülücüklere boğabilecek bir yapıt var karşınızda. Çocuk kitabı mı okuyacağız diyorsanız, kitap Okumayı bırakın derim. ;)
UmacıHanzade Servi · Tudem Yayınları · 2013117 okunma
Puan vermedi·144 syf.·
2022 43. kitabı
Farklı bir kitap. Masalsı öğeleri çok fazla,yazarın okuduğum ilk kitabı,diğer kitaplarına karşı da bir merak uyandı bende. 5.ve 6.sinif öğrencilerini gerekebileceğini düşünüyorum ama emin de değilim,öğrencilerime okutup sonra karar verebilirim :)
UmacıHanzade Servi · Tudem Yayınları · 2013117 okunma

Yazar Hakkında

Hanzade ServiYazar · 35 kitap
Hanzade Servi, 1978’de doğdu. Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Basın ve Yayın bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı; televizyon, reklam projelerinde senaristlik ve metin yazarlığı yaptı. Kitaplarını, ayırım yapmaksızın "her yaştan ruhlar için" yazıyor. Hâlâ kitap üretimini sürdürmekte; skeç, yazı, şiir ve öykülerini hanzades.blogcu.com adresinde gözler önüne sermekte; çeşitli ödüllerle süslediği serbest yazarlık kariyerine devam etmektedir.