Vahiyle Varolmak

Ramazan Kayan
Çağın insanı yönsüzlük girdabında..Cinnetle cennet arasıda geziniyor. Beşeri ideolojiler ve egemen güçler insanı parçaladı...Vahiy dışı insan tasavvurları insanın hüsranını hızlandırıyor..Fıtrata ve hilkate itirazlar insanı kendine yabancılaştırıyor..Kendi olmayan, kimliğini bulamayan insan asimile olmaktan nasıl kurtulabilir? Dünün köleleştirilen insanı bugün makinalaştırılıyor..Yine diğer taraftan kutsallaştırılan, putlaştırılan insan galerisinde kimler yok ki? Politikacılar, sanatçılar, sporcular, ruhaniler, güzeller, kahramanlar, muktedirler..İnsanlar mazoşizme (köleleşme) veya sadizme (tanrılaşma) zorlanıyor../
Türler:
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 50 dk.Sayfa Sayısı: 135Basım Tarihi: 2006İlk Yayın Tarihi: 200Yayınevi: Çıra Yayınları
ISBN: 6353440007Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

151 syf.
10/10 puan verdi
Farklı tarihlerde aynı temalar üzerine yazılmış olan makaleleri aynı kitapta buluşturarak bize seslenen Ramazan KAYAN'ın en çok da üslubunu sevdim. Unuttuklarımızı ve değerlerimizi bize hatırlatıp karanlıklarımızdan çıkıp silkelenmemizi sağlıyor.Emeğine,yüreğine ve imanıba sağlık.
Vahiyle Varolmak
Vahiyle VarolmakRamazan Kayan · Çıra Yayınları · 2006103 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.