Vatan Dostu Sultan Vahidüddin

Necip Fazıl Kısakürek
“Evet milli şahlanışın başında 14 – 15 ve Cumhuriyetin ilanında 19 yaşında bir çocuk olan biz bunca yıl boyunca gördüğümüz işittiğimiz okuduğumuz ve manalandırdığımız şeylerin yekûnu olarak şu hükme varmış bulunuyoruz ki Birinci Dünya Harbi felaketi ve İmparatorluk devletinin çöküşünden sonra Türk haklarını sağlamak yolunda milli bir şahlanışa ilk olarak meydan açma fikri bu hareketin şefliğini yapan Mustafa Kemal Paşadan önce ve onun şahsında Sultan 6. Mehmed Vahidüddinindir. Yani aynı hareketin vatan hainliğiyle suçlandırdığı adamın... Bu iddiayı tam bir fikir namusuyla ana tezimiz olarak başa alıyor ve en ince teferruatına kadar ispatını boynumuza borç biliyoruz
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 12 dk.Sayfa Sayısı: 254Basım Tarihi: Mayıs 2012İlk Yayın Tarihi: 1976Yayınevi: Büyük Doğu Yayınları
ISBN: 9789944144322Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

254 syf.
9/10 puan verdi
Allah'ın rahmeti ve bereketi Sultan Vahdeddin'in üzerine olsun. İlköğretim, orta öğretim ve üniversite tarih kitaplarında bize öğretilenin tersine Vahdeddin hain değildir!! Vahdeddin'in tek suçu çökmüş bir imparatorluğa padişah olmasıdır Vahdeddin "milli şahlanış hareketini" başlatan kişidir. Değerli üstad
Vatan Dostu Sultan Vahidüddin
Vatan Dostu Sultan VahidüddinNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 2012295 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.