Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kader mi Tercih mi?

Yabancılaşma

Muhammet Ertoy

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Felsefi anlamda yabancılaşma, özsel varlık olan 'kişi' ile onun tarihsel varoluşu arasında ki çelişkinin bir ifadesidir.
Sayfa 20
Günümüzün büyük 'tanrı'larından piyasa herbirimizi birer pazarlama unsuru haline getirirken; modern yönetim mekanizmaları da bir-eyleri parmak hesabına kurban etmiş etmiş adeta birer 'sayı' ya indirgemiştir.
Sayfa 9
Reklam
Bugün geldiğimiz noktada insanlığın tercihleri kaderleri haline geldi. Akılla ördüğü kozanın dışına çıkamayan insanlık, kendi tercihleri, tasarımları,emekleri ile ürettiği 'dünya' karşısında aczini itiraf etmekten duramıyor.
Sayfa 9
Modern öncesi dönemlerde yabancılaşma bir kader olarak algılanmaktaydı. Tanrının gazabına uğramış olmaktan yahut tanrı'dan 'ayrı düşmekten' kaynaklanan bir kader.
Sayfa 9
Kavramın latince kökü olan alienatio (yabancılaşma) hukuk dilinde bir menfaati veya hakkı transfer etmek yahut satmak, psikoloji de kişilik bölünmesi veya delilik; sosyolojide birey ile toplum arasındaki bağın çözülmesi; dinde ise bireyle tanrı arasindaki bağın çözülmesi anlamlarında kullanılmaktadır.
Sayfa 18
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.