Kuyruklu, pembe, beyaz yalanlar hayatımızın her anında yanı başımızda. Biz zinhar kullanmasak da maruz kalmışlığımız çoktur. Bu kitapta da bulunduğu çevrede biraz saygınlık görmek isteyen karakterimizin anlattığı hikayeler var, yalandan, yalan yere. Küçük çevrenin insanı birbirini korur kollar burada da aynı durum geçerli. İdare ettikleri Salih yalanlara tutunup yaşarken hayatının en büyük, en acı gerçeğinin de üstünü örter yalanlarıyla. Okurunu düşündüren, kısa sürede bitirebileceğiniz bir kitap. Okumanızı öneririm.
Yalan YereOğuzhan Kaşka · Mythos Kitap · 202313 okunma
Yalan yere yaşanan ve sona erdirilen hayatlar insanoğlunun en büyük çıkmazlarından biridir. Bazen maddi hırslarının, bazen imkansız bir fikrin, bazen umutsuz bir sevdanın peşine takılır da onun kölesi olduğunun farkına varmaz insan. O köleliktir ki ne temiz bir geçmiş bırakır arkasında ne düşleri gerçek kılacak firsatlar... Nitekim kazanmak yıllar, kaybetmekse saniyeler sürer. Adına "vicdan" dediğimiz en erdemli ve şaşmaz terazi de olmasa nic'olurdu cümle mahlûkatın hâl-i pür melali.
"Yalan Yere" tam da bu evrensel gerçeği bir kez daha ve Anadolu'nun kadim şehirlerinden biri olan Amasya'dan haykırıyor çarpıcı bir hikâyeyle. Yazar Oğuzhan Kaşka'nın eğitimci ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra lise yıllarından başlayan yazma serüveninin ilk meyvesi olan roman; sokaklarından caddelerine, köylerinden kasabalarına, dağlarından ırmaklarına kadar bolca Amasya tasvirleri barındıran; köylüsüyle şehirlisiyle, esnafıyla çiftçisiyle bizim insanımızı bizim anladığımız dille anlatan ve katıldığı çeşitli yarışmalarda mansiyon ödülüne lâyık görülmüş içten bir hikâye.
Kahramanımız Salih; Amasya'nın Kırviran köyünden ara sıra şehre gelerek eğlenen, çevresine topladığı insanlara anlattığı azı gerçek çoğu yalan hikâyelerle nam salmış usta bir partalcıdır. Geçimini çiftçilikle sağlamakta, karısı Gülfer'le sıradan bir aile hayatı yaşamaktadır. Hayatta kimi anlar vardır ki bir dönüm noktası olduğunun farkına varmaz ademoğlu. İşte Salih'in hayatını büsbütün değiştiren olaylar silsilesi, arkadaşı Sırık Osman'ın kendisini bir pavyona götürmesiyle başlar. Adının Seçil olduğunu öğrendiği bir bayanla tanışıp o günkü rızkını vermekle başlayan bu eğlenceler günlerce devam eder. Tutkuyla bağlandığı Seçil'in uğruna her şeyi yapabilecek kadar gözü döner Salih'in. Bu esnada eşi Gülfer'in de kimsenin
Yalan YereOğuzhan Kaşka · Mythos Kitap · 202313 okunma
Anadolu insanı en doğal haliyle işlenmiş. Gösterilen Anadolu yerine Anadolunun saklı kalan yönleri üzerinde durulmuş. Bir insanı yok oluşa götüren motivasyonu bu kitapta bulabilirsiniz. Tavsiye ederim.
Yalan YereOğuzhan Kaşka · Mythos Kitap · 202313 okunma
7 Nisan 1981 yılında Amasya’da doğdu. 1999 yılında girdiği 19 Mayıs üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği Bölümünden 2003’te mezun oldu ve aynı yıl Amasya’nın Taşova ilçesinde Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı. Yazmaya üniversite yıllarında başlayan yazarımız aynı zamanda yirmi yılı aşkın bir süredir tiyatro oyunculuğu da yapmaktadır. Halen Amasya’da öğretmenliğe tiyatro oyunculuğuna ve yazmaya devam etmektedir.