Yanık Atlas

Temmuz 2025
Ayabakan Yayınları

2026 16. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Blake Butler kaleminden Yanık Atlas kitabının yorumu ile geldim Ocak ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 189 sayfalık bir kitap •Bu bir kıyamet sonrası kitabı ama bildiğiniz o zombi istilalı maceralardan değil. Kitap, felaketin olup bittiği değil, yıkımın tam ortasında olduğumuz o kaotik süreci anlatıyor. Doğa artık insanın dostu değil; amansız hastalıklarla, gökten yağan kurtçuklarla ve fiziksel çürümeyle insanlığı yavaş yavaş dünyadan siliyor. İnsanın dünyanın merkezindeyim yanılgısının nasıl yerle bir olduğunu görüyorsunuz. Beni En Çok Sarsan İki Hikaye: •Annenin Midesinden Gelen Entari: Okuduğum en tuhaf fedakârlık öyküsüydü. Yoksulluk ve çaresizliğin en uç noktası. Bir annenin, kızına bir entari verebilmek için yatak örtülerini, kağıtları çiğneyip yutarak kendi bedenini bir dokuma tezgahına dönüştürmesini düşünün... Hikayenin sonundaki o "ışığa dönüşme" sahnesi hala gözümün önünde. •Sel Altında Kalan Mahallede Gezinti: Evlerin içine sızan suyun sadece eşyaları değil, anıları, hafızayı da nasıl siyah bir çamura dönüştürdüğünü iliklerinizde hissediyor ve insanın kurduğu her şeyin ne kadar kırılgan olduğunu yüzümüze çarpıyor. •Kitap 13 kıyamet temalı hikâyeden oluşuyor. Yazarın dili ise kendine has; hem çok vahşi hem de inanılmaz şiirsel. Bu kitap herkese göre değil; ama eğer edebiyatta sınırları zorlamayı, rahatsız edici bir güzelliği ve yoğun imgeleri seviyorsanız kaçırmayın derim. Siz kıyamet temalı kitapları sever misiniz? Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Yanık AtlasBlake Butler · Ayabakan Yayınları · 20257 okunma