Doğu’daki Roma İmparatorluğu (395-700)

Yeni Roma

The New Rome: The Roman Empire in the East

10 puanımı hak ediyor.
2023 369. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2023 18:00
Ben de bir Doğu Roma hayranı olarak bu kitap beni gerçekten tatmin etti. Yazar çok detaylı bir araştırma yapmış. Sadece imparatorlar neler yapmış dışında bu imparatorlarla ilişkisi olan bir çok general, enteresan kişilikler ve bürokratlardan bahsetmiş. Arkeolojik veriler ile birlikte bunların hangi müzelerde yada antik kentlerde görebileceğiniz gibi bilgiler fotoğraflar ile desteklenmiş. Keyif alarak okuduğum bir eserdi. Eğer tarihe ilgi duyuyorsanız kesinlikle önereceğim bir kitap.
1000k
Yeni RomaPaul Stephenson · Kronik Kitap · 202317 okunma
Yeni Roma
2025 35. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 20:03
Kitap Roma İmparatorluğu tarihinin 395 ila 700’lü yıllarını ele alıyor. Öncelikle başlarken Roma halkı üzerinde belirli tezler ve bilgiler vererek giriş yapılmış. Ardından Doğu Roma İmparatorluğu’nun ortaya çıkışı ve yeni bir başkentin oluşumu ele alınmış. İlerleyen bölümlerde ise gerek bazı şehirler gerekse de Batı ve Doğu ekseninde siyasi tarihler ele alınmış. İmparatorlar çevresinde anlatım daha ağırlıklı olmuş. İslam’ın ortaya çıkışı ile verilen mücadele ve İslam karşısındaki gerileyiş ve Sasaniler ile yaşanan savaşlar da ele alınan diğer konular olmuş.
Yeni RomaPaul Stephenson · Kronik Kitap · 202317 okunma

Paul StephensonYazar · 1 kitap
Paul Stephenson, erken ve orta dönem Bizans dönemlerinin siyasi ve kültürel tarihi üzerine araştırmalarını sürdürmektedir. New York ve Princeton Üniversiteleri, Metropolitan Sanat Müzesi gibi çeşitli üniversite, enstitü ve müzelerde öğretim ve araştırma görevlerinde bulunmuştur. Aralarında İmparator Konstantin, Yılanlı Sütun, Bizans dünyası gibi konuları işlediği on kitabı bulunmaktadır. Öğrenme ve düşünme farklılıkları olan öğrencilere ücretsiz eğitim danışmanlığı ve tavsiyeler sunan, kâr amacı gütmeyen ve işbirlikçi bir girişim olan theec.net’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.