16 Temmuz 2024
Parma Kitap

2025 15. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 01:59
Bazı kitaplar sadece bir hikaye anlatmaz, aynı zamanda insana, doğaya ve topluma dair güçlü bir ses yükseltir. İşte Uğraş Abanoz’un “Zango” adlı öykü kitabı tam da böyle bir eser. Bu ay kitap kulübümüzde Zango’yu okuduk ve ardından bu akşam yazarımızla bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Günümüzün zorlu gündemi, adaletsizlikler karşısında umudumuzu tüketirken edebiyatın birleştirici gücüyle nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hissettik. Zango’nun sayfalarında, insanın insana, hayvana ve doğaya bakışını sorgulatan, toplumsal meseleleri güçlü bir dille işleyen öyküler vardı. Uğraş Abanoz, sadece kalemiyle değil, varlığıyla da edebiyatın içtenliğini bizlere hissettirdi. Okurken ben de derin izler bırakan bu öykülerin, yazarın kendi anlatımıyla daha da anlam kazanması çok değerliydi. Kitabı okurken hissettiğim duygular, yazarla buluştuğumuzda daha da anlam kazandı. Uğraş Abanoz’un, kalemiyle yarattığı dünyaların birebir kendisiyle örtüştüğünü görmek, onun samimiyetine ve anlatım gücüne bir kez daha hayran olmamı sağladı. Irkçılık, mültecilik, ötekileştirme gibi konulara duyarlılıkla yaklaşması insan yanımıza öyle güzel dokunuyor ki, öykü severlerin mutlaka okumasını tavsiye ederim. Kitapla kalın Uğraş Abanoz Zango
ZangoUğraş Abanoz · Parma Kitap · 202416 okunma