f

Filim

6 üye
Takip
Bir filmde görmüştüm; “İnsanlar birbirlerini gerçekten seviyordu…
Filim
“İnsan sadece suçluyken kaçmaz. Bazen suçlandığın için de kaçarsın. Ama bir kere kaçmaya başladıysan, bir şeyleri de muhakkak kaçırırsın elinden. Bazen gençliğini kaçırırsın, bazen geleceğini, bazen de aklını… Fakat işin en güzel tarafı da bundan sonra başlar. Çünkü aklını kaybedince korkularından da kurtulursun. Bu da seni özgürleştirir. Çünkü sadece korkaklar kendi akıllarına güvenirler. Ve bütün korkaklar hakikatin esiridir. Oysa hakikat akılla ya da başka bir şeyle kavranılmaz; hakikatin ancak parçası olunur. Bunun için kurtul; geçmişinden, geleceğinden, aklından… Kainatta ne varsa şu anda oluyor, görmüyor musun? Sadece burada, sadece şimdi. Gözlerini kapa, kalbini aç, aklını da bırak gitsin… Akıl dediğin şey, kafanda koca bir ağırlıktan başka ne ki?”
Filim
Reklam
Ama bir fikri öpemezsin, dokunamazsın, sarılamazsın. Fikirler kanamaz asla acı çekmez ve asla sevmez. V
Filim
Bazıları kaderinden kaçarken çoğu zaman kaderine ilerler..
Filim
"Ben insanları arabanın camına vuran yağmur damlalarına benzetiyorum. Bazen, bir damla aşağı doğru kayarken, başka bir damlaya karışıp güçlenerek daha hızlı ilerler. Ben de sana karıştım. insanlar acımasız, savurgan. Hiçbir şey başına gelmeyecek gibi davranıyorlar. Bir gün şoförün camı açacağını hiç düşünmüyorlar. Seni seviyorum.." - incir Reçeli.
Filim
"Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa, bil ki sonu yakındır.. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa, bil ki zafer yakındır.." Hz. Ali
Filim
Reklam
Reklam