Puan vermedi
"HATIRALARIM" – ALİ ULVİ KURUCU ​Üstad Ali Ulvi Kurucu, sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda tüm İslâm âleminde mukaddes değerlerin timsali olmuş müstesna bir zattır. O, bizlere
1000Kitap
Ali Ulvi Kurucu’nun Hatıraları (5 Kitap Takım)M. Ertuğrul Düzdağ · Ketebe Yayınları · 20241,443 okunma
Puan vermedi·332 syf.··
2026 190. kitabı
Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin, İkinci Yeni hareketinin ve erotizmin, aşkın, hüznün imge dehası olan Cemal Süreya’nın tüm şiirlerini bir araya getiren "Sevda Sözleri", sadece bir şiir kitabı değil; Türkçenin dil sınırlarının, estetiğinin ve lirik gücünün ulaştığı en parıltılı, en muazzam edebi zirvedir. "Üvercinka", "Göçebe", "Beni Öp Sonra Doğur Beni", "Sıcak Nal", "Güz Bitigi" gibi şairin ömür boyu ilmek ilmek ördüğü tüm dönemleri kapsayan bu anıtsal külliyat; aşkın, ayrılığın, yalnızlığın ve erotizmin coğrafyasını yeniden çizer. Süreya; geleneksel şiir kalıplarını ve kelime anlamlarını darmadağın ederek, ironiyi, cinselliği, sokağın canlılığını ve derin bir entelektüel birikimi şiirinin merkezine yerleştirir. Şairin o şaşırtıcı bağdaştırmalarla örülü, kristal berraklığındaki görkemli ve akıcı dili; her dizede okuyucunun zihninde sarsıcı imgeler uyandırır. Bu eser; hayatı, kadını, şehri ve insanı en çıplak, en rafine haliyle dizelere döken, her okumada insan ruhunun kuytu köşelerini yeniden keşfettiren ölümsüz bir duygu ve dil anıtıdır.
Sevda SözleriCemal Süreya · Yapı Kredi Yayınları · 201732,2bin okunma
Asr-ı Saadet döneminde Araplar, dil konusunda öne çıkmış olsalar da Resûlullah’ın (sav) Kur’ân dilini nasıl böyle konuştuğunu çözememişlerdi. Arap diline hâkim olmalarına rağmen, Kur’ân’daki pek çok şeyi açıklayamıyorlardı. Kur’ân’ın vahiy süreci yaklaşık 23 yıl devam etti, vahiy peyderpey nazil oldu. Vahiyden ayrı olarak aynı zamanda Resûlullah’ın (sav) kendi sözleri, hadis-i şerifleri vardı. Resûlullah (sav) konuşurken, bazen ağzından Kur’ân, bazen de kendi hadisleri çıkıyordu. Dilbilimciler Resûlullah’ın konuşma tarzını tespit edebilmek için hadislerini bir külliyat haline getirdiler. Kur’ân’la karşılaştırdıklarında hadislerin Kur’ân’la kıyaslanamayacak kadar farklı olduğu ortaya çıktı. Aynı ağızdan çıksa bile belli ki konuşan açıkça farklıydı. Kur’ân’ın üslubu ve kelime tercihi bir insanın uğraşarak ortaya koyamayacağı kadar girifttir.
Alıntı
9/10
·976 syf.··
Beğendi
·
2025 20. kitabı
·
173 günde okudu
·
Okunma: 22 Aralık 2025 22:14
Crossroads of Twilight (Wheel of Time #10) | Alacakaranlık Kavşağı(Zaman Çarkı #10) Goodreads: 3,6/5 1000kitap: 8,1/10
Alacakaranlık KavşağıRobert Jordan · İthaki Yayınları · 2013574 okunma
10/10
·160 syf.·
2026 140. kitabı
Özlü Sözler
Özlü Sözler
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
2015 yılında Sebil Yayınevi tarafından neşredilen "Özlü Sözler (Akıllı Adamlar İçin)", yakın
Edebiyat
Özlü SözlerKadir Mısıroğlu · Sebil yayınevi · 2015283 okunma