Mehmet Baysal

Mehmet Baysal
@mali_baysal6348
mobile.twitter.com/Mali_baysal Yığın Psikoloji aldatıcıdır zevzeklik ten uzak durup kendini yetiştirmeye bak...
Öğrenci
Lise
Gaziantep
Gaziantep, 1 Ocak 2001
132 okur puanı
Ekim 2018 tarihinde katıldı
Mehmet Baysal tekrar paylaştı.
Yaralar hep sonradan sızlamaya başlar.
Sayfa 66 - EVEREST YAYINLARIKitabı okudu
Reklam
Mehmet Baysal tekrar paylaştı.
74 syf.
10/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Gerçekten de değersiz, küçücük bir "böcek" olmaktan fazlası değiliz miyiz? Dönüşüm kelimesi, "olduğundan başka bir biçime ya da duruma girme" olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışındaysa dönüşüm aslında başkalaşmadır. Direnç göstererek kırılmaktır ve dönüşüm her zaman büyük ve köktendir. Bu nedenledir ki değişim kelimesinden ayrılmıştır. Çünkü değişim, mevcudu iyileştirmekken dönüşüm yeni hali oluşturmak, yaratmaktır. Örneğin tırtılın bir kelebeğe dönüşmesi metamorfozdur. Bu süreçte tırtıl değişim değil dönüşüm gösterir. Ve ben Gregor'un bir kelebeğe dönüşmesini ve sıradan hayattan ve onun bitmek bilmeyen mücadelelerinden uçup gitmesini umuyordum... Franz Kafka, bu kitapta bir insanın dönüşümünü, sınırlanmışlığını ve başka bir şeye evrilişini sembolik ve soyut ifadelerle anlatıyor. Kafka sadece Gregor'un böceğe dönüşümünü anlatmıyor. İnsanın, toplumun ve çevrenin birbirlerine karşı ve her şeye karşı dönüşümünü de anlatıyor. Böceğe dönüşmek... Aslında burada ezberin dışına çıkmak var, çarkın dışına çıkmak var. Gregor mevcut, alışılmış kalıbın dışına çıktı, farklı bir şeye evrildi ve bu evrim gerçekleştiği andan itibaren sadece toplum değil, ailesi de onu dışladı. Gregor zamanla aile içinde bir tür yük haline geldi ve bu alışılmış sonu da beraberinde getirdi. Dönüşüm kitabı başkalaşma, kendine yabancılaşma, yozlaşan aile ilişkileri, kölelik, başkaldırı, özgürlük ve varoluş gibi temaları işleyen bir başyapıttır.
Dönüşüm
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022239,3bin okunma
Mehmet Baysal tekrar paylaştı.
206 syf.
8/10 puan verdi
Tarihte hiç kimsenin yükselişi ve alçalışı Pargalı İbrahim Paşa kadar keskin ve dramatik olmamıştır. Mülteci olarak geldiği topraklarda zengin bir hanım anne tarafından sahiplenilişi kaderine hükmedecek olan ilk şansıdır. Hanım anne tarafından iyi bir terbiye ve eğitim ile büyütülmüştür. Kanuni Sultan Süleyman ile karşılaşması ve sahiplenilişi bu
Kanuni ve Pargalı İbrahim Paşa
Kanuni ve Pargalı İbrahim PaşaErhan Afyoncu · Yeditepe Yayınevi · 201251 okunma
Mehmet Baysal tekrar paylaştı.
Bugün işe yaramadığına inanan insan yarın da işe yarayamayacağı zannına kapılır, inancını kaybeden insan, işe mağlup başlar.
Reklam
16bin öğeden 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.