Borges, “Düşünmek farklılıkları unutmak, genellemek soyutlamaktır“ der. Buenos Airesli yazar için hafıza bunaltıcı olabilir. 
Sayfa 78 - Beyaz Baykuş Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Sinirbilimci Rodrigo Quian’ın Ques es la memoria adlı kitabında açıkladığı gibi, her şeyi hatırlamak, hiçbir şey hatırlamamak kadar engelleyici olabilir. Bilgi yer kaplar ve hatırlamak için unutmayı bilmek çok önemlidir. 
Sayfa 78 - Beyaz Baykuş Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Hoş olmasa da korkmanın faydalarını anlamak kolaydır. Her ne kadar çoğu zaman bunun acısını çekmemeyi tercih etsek de, incinme, reddedilme ya da yanılma korkusu olmadan yaşamak bizim açımızdan oldukça saçma olacaktır. Kuşkusuz, atalarımız olan australopithecuslar arasında, aslanlardan kaçınmaya çalışırken tetikte olanların hayatta kalma olasılığı, çıplak savanlarda kararsızca dolaşıp kendini yırtıcı hayvanlara maruz bırakanlardan daha fazlaydı. Hemen hemen her şeyde olduğu gibi burada da işin sırrı ölçülü olmaktadır; ihtiyatlıyı korkak ya da cesuru gözü pek yapan o ince çizgiden bahsediyoruz.
Sayfa 60 - Beyaz Baykuş Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Ahtapotlar çocuklar için ölen bir hayvanken, insanlar da çocuklar için yaşayan hayvanlardır. 
Sayfa 57 - Beyaz Baykuş Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Bildiğimiz tek şey, hayatta kalmak için grup tarafından kabul edilmemiz gerektiğidir; çünkü bu, tüm toplumsal bir tür olarak genlerimizin en büyük emridir.
Sayfa 56 - Beyaz Baykuş Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı