Kağıtkesiği

Kağıtkesiği
@mryem
Tartışmalı ortamlarda mümin duruşu
Asıl amacınız sizin kendinizi imân ve iffet olarak güçlü tutmanız olsun. Bunun için yoğun gayret edin. Eriyen bir mum değil de erimeden aydınlatan bir güneş olmaya çalışın. Bu da sürekli okumanız, incelemeniz ve ibadetlerinizle kendinizi takviye etmeniz demektir. Kasıtlı sorularla öğrenme amaçlı soruları ayırt etmedikçe bir iş yapamazsınız. Kışkırtıcı denebilecek sorulara cevap vermeyin. Asla ikna edemeyeceğiniz zihinler sizi doğduğunuza pişman edebilir. Unutmayasınız: Kalpler Allah’ın elindedir. O dilerse hidayet bulurlar. Sizin cevabınız ve gayretiniz sadece vazifenizi yapmış olmak için önemlidir. Siz gayretinizi gösterin, gerisini Allah’a bırakın. Tıpkı peygamberler gibi olun. Kendinizi tartışmalı sorular ve ortamlarla yıpratmayın. Bir gence abdesti öğretmeniz, binlerce gencin zihnindeki tartışmalara dalmanızdan daha pratiktir ve gereklidir. Sizi dinleyenin kıymetini bilin, önceliği ona verin. Allah yardımcınız olsun. Selamünaleyküm. | Nureddin YILDIZ
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖

Kağıtkesiği

, 2018 okuma hedefini ekledi.
2018 OKUMA HEDEFİ
54/50 kitap - %108 tamamlandı
54 kitap okudu
50 kitap
9,8bin sayfa
0 inceleme
25 alıntı
Senin Için Ölürümmüş!'
Onun için diyoruz ki: Eşlerin birbirlerine karşı söyledikleri “hayatım” sözü sahtedir, yalandır, yersizdir, sahte oğlu sahtedir. Ne hayatı, bu dünyada kim kime hayatını veriyor? Böbreğini bile verirken doktora “tutmaz bu böbrek” desin diye bakıyor. Uyduruk bir söz. İnsanlar romanlarda okuduğunu ciddi zannediyorlar. Bizim, Allah’tan başkasına verilecek bir hayatımız yoktur. “Tatlım” de, nasıl olsa şekerin yükselince onu aşağıya doktor indirir. “Tatlım” olur, “hayatım” olmaz. Bizim sözlerimiz, yarın Rabbimizin huzurunda kelime kelime değil harf harf hesabını vereceğimiz şeylerdir. Biz mü’min olarak konuşuyoruz ama konuştuğumuz şeylerin hesabını Allah’a yarın hecelerin üzerinden vereceğiz. Hayatımmış! Bir kere dinin için on adım yol kat etmedin, bir fani insana “hayatım, senin için ölürüm” diyorsun. Sus! Yalancı. Onun için ölürmüş! “Seni öldürürüm” desen o biraz daha doğru olur. Senin için ölürümmüş! Benim için ölecek biri değil benim hayatıma konfor katacak biri gerek. Sen öldükten sonra ben bu hayattan zevk almam ki, niye ölüyorsun? “O manada demedim ben.” “Niye anlamsız sözler söylüyorsun o zaman? Bak, boş konuşuyoruz demek ki. “Ama pembe dizilerde hep böyle söylüyorlar.” O zaman sen de dizil git peşinden youtube.com/watch?v=wGDdJcl... (42:00)
"Sevgi Yüzeyseldir"
Mesela; eşini sever insan, sevmeli de ama merhametimiz ve saygımız; sevgimizden fazla olmalı. Çünkü merhamet karşılık görmesen de senin kimliğinden kaynaklanıyor. Sen merhametli olduğun için eşine merhamet ediyorsun, saygı gösteriyorsun. Allah’ın emanetidir diye saygı gösteriyorsun ama sevgi; karşılıktan dolayıdır. Sana bedeni güzel göründüğü için seviyorsun. “Tatlım, güzelim, dünyam” dediği için seviyorsun. Cici cici konuştuğu için seviyorsun. Koca pehlivan gibi adam şirkette elli kişiyi işten atıyor, sana gelince “var mı bir emrin kuzum” diyor, senin de hoşuna gidiyor. Bir gün bunu demese o sevgiyi sileceksin. Onun için sevgi yüzeyseldir. Sevgi, çok basit gerekçelerden dolayıdır ama saygı, Allah’ın hatırından dolayıdır. Vurup kırsa da ezip geçse de sahibinden ve emanet edeninden dolayı sen saygına devam edersin. “Ben senden karşılık beklemiyorum. Seninle beni nikâh masasında buluşturan Allah var oldukça ben buyum” diyeceksin. Sevgiden daha yüksek bir şeyden söz ediyorum. youtube.com/watch?v=wGDdJcl... (40:00)