Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Şeytanın Düşmanlığı ve Tuzakları
Ulu Allah buyuruyor ki: " De ki, sığınırım ben, insanların Rabbine , insanların hükümdarına, insanların ilâhına, insanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsî vesvesecinin şerrinden. O ki, insanların kalblerine kötü düşünceler fısıldar. Gerek cin'lerden ve gerekse insanlardan olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım. Nas sûresi
10 Sûre, 10 Şeyi Engeller
01- Fatiha Sûresi: Allah Teâlâ’nın gazabını, 02- Yasin Sûresi: Kıyamet günündeki susuzluğu, 03- Duhan Sûresi: Kıyametin korku ve dehşetini, 04- Vakıa Sûresi: Fakirliği, miskinliği, 05- Mülk Sûresi: Kabir azabını, 06- Kevser Sûresi: Hasımların kinini, 07- Kafirun Sûresi: Ölüm anındaki küfrü, 08- İhlâs Sûresi: İkiyüzlülüğü, samimiyetsizliği, 09- Felâk Sûresi: Hased edenlerin hasedini, 10- Nas Sûresi: Vesveseyi engeller. (Ravzatü’l Müttekîn, Mişkâtü’l Mesabih’ten nakil, Sırlar Hazinesi, s. 401, C. Yıldırım)
Reklam
Nas Sûresi
De ki : Sığınırım insanların Rabbine, İnsanların hükümdarına, İnsanların ilahına, Sinsice vesvese verenin o kötülüğünden. İnsanların sinelerine vesvese veren, Gerek cinlerden,gerek de insanlardan. (30.Cüz,114.Sûre)
... Çarpmasında:
Übey b. Ka'b (r.anh) anlatır: Allah Resûlü'nün yanında otururken bir bedevî geldi ve: "Yâ Resûlallah! Bu benim kardeşimdir, şiddetli ağrıları var." dedi. Resûlü Ekrem, "Neresi ağrıyor?" diye sordu. Adam da, ona cinlerin musallat olduğunu söyledi. Peygamberimiz, "Onu benim yanıma getir." dedi. Hastayı önüne oturttu. Ona Fatiha Sûresi'ni, Bakara Sûresinin ilk dört âyetini, Bakara Sûresi'nin 163. âyetini, Ayetü'l-Kürsi'yi, Bakara Sûresi'nín son üç âyetini, Âl-i imrân Sûresi'nin 18. âyetini, Arâf Sûresi'nin 54. âyetini, Müminûn Sûresi'nin sonlarındaki 114. âyetini, Cin Sûresi'nin 2. âyetini, Sâffât Sûresi'nin başından 10 âyeti, Haşr Sûresi'nin son üç âyetini, ihlâs sûresini ve Muavvizeteyn (Felak, Nâs) Sûrelerini okudu. Hasta adam, sanki hiçbir şikâyeti yokmuş gibi ayağa kalktı."
Sayfa 358Kitabı okudu
Sabah ve cuma namazları (Peygamber Efendimiz'in uygulamaları dolayısıyla) bu istisnânın birer örneğidir. Şöyle ki: Cuma günü sabah namazının birinci rekâtında "Secde sûresi", ikinci rekâtında "İnsan sûresi" okunur. Bayram namazının birinci rekâtında "Kāf sûresi", ikinci rekâtında "Kamer sûresi" okunur. Sabah namazının birinci rekâtında "Kâfirûn sûresi", ikinci rekâtında "İhlas sûresi" okunur. Vitir namazının birinci rekâtında "A'la sûresi", ikinci rekâtında "Kâfirûn sûresi", üçüncü rekâtında ise "İhlas, Nâs ve Felak süreleri" okunur.
Kur'ân-ı Kerîm'i en iyi okuma şekli, Mushaf'taki tertibe göre okumaktır: Buna göre önce Fâtiha sûresi, ardından Bakara sûresi, sonra Al-i İmran sûresi, daha sonra da sırasıyla diğer sûreleri okumak gerekir. Namazda da namaz dışında da böyle yapmalıdır. Hatta bazı âlimlerimiz şöyle demiştir: Namazın birinci rekâtında Kur'ân-ı Kerîm'in son sûresi olan Nâs sûresini okuyan kimse, ikinci rekâtta Fâtiha'dan sonra Bakara sûresiyle devam etmelidir.
Sayfa 166Kitabı okudu
Reklam
MUAVVİZE: Felak Sûresi ile bağlantılı olduğu gibi, Nas Sûresi de beraber üçü [“Muavvizât”] diye anılır… MÜZEKKİRE: Andıran, hatıra getiren, zikrettiren. İbadet eden. Allah Resûlü’nün İslâm’ı talim ettirmesinden dolayı Kur’ân’da MÜZEKKİR diye isimlendirilmiştir. Müzekkire, üst makama bir iş için yazılan resmi yazı; Allah’a dua diye anla…
Sayfa 221 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
Mushaf, iki kapak arasında toplanan kitap de- mektir. Kur'ân-ı Kerîm'in bugün elimizde bulunan, Fâtiha sûresi ile başlayıp Nâs sûresi ile biten şekline Mushaf denir. Daha açık ifâdesiyle Mus- haf, Kur'ân-ı Kerîm'in yazılı olduğu kitaptır.
Sayfa 132Kitabı okudu
Mushaf, iki kapak arasında toplanan kitap demektir. Kur'ân-ı Kerîm'in bugün elimizde bulunan, Fâtiha sûresi ile başlayıp Nâs sûresi ile biten şekline Mushaf denir. Daha açık ifâdesiyle Mushaf, Kur'ân-ı Kerîm'in yazılı olduğu kitaptır.
Sayfa 135Kitabı okudu
Vesvese Nedir ?
~ “visvas” kökünden gelir. ~ vesvese peş peşe bir şekilde kötü görüntüleri, kötü düşünceleri, kötü sesleri hayal dünyana atar. ~ vesvese, sürekli gelir çünkü müslümanı onu ile yıldırır. ~ vesvese, küçücük bir meseleyi sürekli vere vere ağırlaştırır. ~ 200 gramlık bir bardağı sürekli kaldırdığımızda o bardağın ağırlığı 2 kilo gibi olur. vesvesede aynı şey gerçekleşir. ~ vesvese, kuran-ı Kerim’de 5 yerde geçmektedir. ~ araf sûresi 20.ayette; hz.adem(as) ve hz. havva annemiz’in cennette yasaklanmış olan meyveyi yemelerinin sebebini vesvese olarak anlatır. ~ nas sûresinde geçen “vesvâsil hannâs” açığa çıktığında saklanıp kendisini gizliyor. çünkü tanınırsa şeytanın oyunu bozulacak ve sürekli aynı rahatsız edecek olayı hayal dünyamıza veriyor. ~ nas sûresinde geçen “ellezî yüvesvisüfi sudûrinnâsi” gönlümüze vesvese veren şeytandan Allah’a sığınmadan bahseder.
Reklam
BERÂT GECESİ’NDE İBADET
Şâbân-ı şerîfin on beşinci gecesi, Berât Gecesi’dir. Bu gecede hiç olmazsa bir Tesbih Namazı kılınır. Berât Gecesi’nde kılınması tavsiye edilen “Hayır Namazı” vardır. 100 rekâtlik bu namazı kılan kimse, o sene ölürse şehitlik mertebesine nâil olur. Namaza şöyle niyet edilir: “Yâ Rabbi! Niyet ettim senin rızâ-yı şerîfin için namaza. Beni afv-ı
BERÂT GECESİ’NDE İBADET
Şâbân-ı şerîfin on beşinci gecesi, (Bu Akşam) Berât Gecesi’dir. Bu gecede hiç olmazsa bir Tesbih Namazı kılınır. Berât Gecesi’nde kılınması tavsiye edilen “Hayır Namazı” vardır. 100 rekâtlik bu namazı kılan kimse, o sene ölürse şehitlik mertebesine nâil olur. Namaza şöyle niyet edilir: “Yâ Rabbi! Niyet ettim senin rızâ-yı şerîfin için namaza.
Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) “Akşama ve sabaha çıktığın zaman üçer kere İhlas (Sûresi) ve Mu'avvizeteyn (Felak ve Nâs sûrelerini) oku ki, (sakındığın) her şeye karşı sana kâfi gelsinler." buyurdu.
Nas Sûresi
Medine'de inmiştir, 6 ayettir. Bismillahirrahmanirrahîm. 1. De ki: Sığınırım insanların Rabbine, 2. İnsanların hükümdarına, 3. İnsanların ilahına, 4. Sinsice vesvese verenin o kötülüğünden. 5. İnsanların sinelerine vesvese veren, 6. Gerek cinlerden, gerek de insanlardan.
4. O sinsi şeytanın şerrinden ki, 5. Türlü taktik ve yöntemlerle hakkı bâtıl, bâtılı hak göstermeye çalışarak insanların kalbine kötü düşünceler fısıldayıp durur. 6. Zannedildiği gibi onlar sadece "cin şeytanlarından" ibaret değildir. Bu şeytanlığı yapanlar Hem cinlerden, hem insanlardandır. (Nâs Sûresi)
Sayfa 582 - Armağan KitaplarKitabı okudu
288 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.