336 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Bu kitap okuma grubumuzun listesi içindeydi. Ben grubun gerisinde kalmıştım o sebeple kritiğine katıldığımda kitabın dilinin beğenilmediği yorumu, psikolog tavsiyeleri olmak için uygun olmadığı yorumları yapıldığından negatif bir taraftan kitaba başlamıştım. Ama sonuç olarak grupla aynı fikirde olmadım. Kitaba psikolojik terim ve analizler eşlik etmiyor. Bu beklenti ile başlamayın. İyi ki de etmiyor diyebiliriz, zaten artık günlük hayatımızda hepimiz birer psikolog(!) olmadık mı? Ben kitabın yazım dilini gelmiş geçirmiş, görgülü ve öngörülü bir hanımın hayat deneyimlerinden çıkardığı güzel öğütler olarak tanımlamak istiyorum. Psikoloji deyince salt bilgiler duymak mı gerektir illa? Bizim topraklarımızın bilge kadınlarınında çok güzel yönlendirmeleri vardır hayata dair. Bu kitapta bilgece öğütler veriyor. Kurduğu cümleler altında her kesimin anlayışına uyacak çok kıymetli alt metinler var. Kişisel olarak kendini anlama, evlilik ve aşk hakkında beklentileri gerçeklik zeminine oturtma, modern zamanın çocuğa küçük bir canavar ve annenin vazgeçişlerini temsil eden bakış açısına manevi yorumları, modernitenin tanımladığı kadın ve modern kadın olmanın doğurduğu farkedemediğimiz problemler ve kadın olmaktan korkmamak başlıklı konulardan bahsettiğini söyleyebileceğimiz, yaşamaya farkında olmadan alıştığımız modern hayatlarımıza güzel bir yorum olmuş bu kitap.
Terapi Odası Konuları
Terapi Odası KonularıTülay Kök · Okuyan Us Yayınları · 2020621 okunma
67 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
2023 Okuma Listesi - 5. Kitap Tezer Özlü’nün otobiyografi niteliğindeki Çocukluğun Soğuk Geceleri adlı kitabı 2023 okumalarımın arasındaydı. Yapı Kredi Yayınları, Nisan 2013 baskısı. Tezer Özlü’nün en sevdiğim kitabı olduğunu söyleyebilirim. Tek bir kitabını oku deseler bunu seçerdim. Bir solukta okuyup bitirdim. Kendimi o kadar kaptırmışım ki,
Çocukluğun Soğuk Geceleri
Çocukluğun Soğuk GeceleriTezer Özlü · Yapı Kredi Yayınları · 201816,3bin okunma
Reklam
Okuma Planı
Ne okusam diyenler olursa benim planım böyle... Ikinci kez okuyacaklarım var aralarında. Güzel bir motivasyon ile başlayalım o halde 🫰😊
90 syf.
6/10 puan verdi
Bu kitabın beğenilmesinin önemli sebeplerinden birisi bizi can evimizden vurmasıdır. Konu kitaplar olunca tarafsız olabilecek miyiz? Kitap sevgisi denilince hepimiz için akan sular duruyor, öyle değil mi? Yoksa zamanımızın önemli bir kısmını neden buralarda harcayalım? Flört mü? Öhöm! Ne diyorduk? Kitaplar... Başka yerde duymadığınız yeni
Kâğıt Ev
Kâğıt EvCarlos María Domínguez · Jaguar Kitap · 202012bin okunma
Bu senenin kalanı için okuma listesi.
Bunlar biter mi? Hiç sanmıyorum. Zor durumda kalırsam Orhan Pamuk ve Austen'ı şutlayacağım listeden.
Reklam
300 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
2014 Okuma Listesi - 4. Kitap Onun Parlak Işığı (His Bright Light, 1998), Danielle Steel tarafından manik depresyon sonucu intihar eden oğlu Nick'in anısına yazılmıştır. Stell, Satışından elde ettiği geliri akıl hastalığı tedavisi için özel kuruluşların fonlarına aktarır. Bu yolla bir yandan Nick’e verdiği onunla ilgili kitap yazma sözünü yerine getirecek, bir yandan da manik depresyonla mücadele halinde olan ailelere küçük de olsa bir ışık tutmuş olacaktır. Okurken hem Nick'in acınası öyküsüne tanıklık eder, hem de manik depresyonun yaşamdaki yansımalarını öğreniriz.
Onun Parlak Işığı
Onun Parlak IşığıDanielle Steel · Epsilon Yayınları · 200065 okunma
680 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Bu kadar uzun polisiye okumayı çok özlemiştim. Yavaş yavaş ilerliyor, acele yok, merak ettiriyor ama her şey o kadar ince işleniyor ki okumayı bırakamıyorsun. İlk başta bir bocaladım. Karakterlerle pat diye tanıştım diye. Fakat sonrasında karakterleri tanıyınca o bocalama da gitti. İlk defa okuduğum bir yazar fakat yazım tarzını çok sevdim. Her şeyi açıklayarak, sadece cinayetleri göstermeden öğretici bir tarzda gidip, düşündüklerini bize de o anda aktarması, biriktirip biriktirip en sonda anlatmadan direkt vermesine bayıdım. Birlikte düşünüp, birlikte çözdük gibi hissettim. Şaşırttı mı? Şaşırttı. Beklediğim bir isim çıktı mı? Ama beklemediğim isim de çıktı. Konu içinse çocuklar olunca biraz kendimi çektim. Yani ismi bile çöp çocuk cinayetleri ve bu inanılmaz rahatsız ediciydi. Çocuklar üzerinden yetişkinlerin böyle dolaplar çevirmesi sinirlerimi bozuyor. Temelde baktığımızda hayalleri olan ve bunlara ulaşmak isteyen çocukların başına örülmüş ağların aslından hayatın içinden olduğunu bilmek sanırım daha çok yakıyor. Polislerin tutumu, yetkililerin davranışları aslında yabancı olduğumuz davranış da değil. O yüzden hayatın içinden aslında. Sinirler bozula bozula okudum. Olayların ilerleyişi, karakterlerin işlenişi çok iyiydi. Konu güzel işlenmiş, güzel ilerledi. Polisiye olmasına rağmen karakterler fazla da değildi. Bu da akılda karakterlerin kalmasına yardımcı oldu. Ve şüpheli listesi uzun değildi. Ve Marcianna bebeğim Trajan iyi ki kurtarmış seni
Çöp Çocuk Cinayetleri
Çöp Çocuk CinayetleriCaleb Carr · Artemis Yayınları · 201779 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
16 günde okudu
2023 Okuma Listesi - 23. Kitap Celia Blue Johnson’ın yazdığı, Ceyda Aldemir Down çevirisiyle Hep Kitap tarafından yayımlanan Sıradışı Yazarlar, 2023 okumalarımın arasındaydı. İkinci baskı yapıldı mı bilmiyorum ama elimdeki Şubat 2019 baskısı. Hepimiz sevdiğimiz yazarların hayat hikâyerini, yaşam tarzlarını ve alışkanlıklarını merak ederiz. Özellikle de nasıl yazdıklarına dair kafa yorarız. İşte Sıradışı Yazarlar tam olarak bu merakımızı gidermek üzere tasarlanmış. Nasıl yazdıklarına ve nelerden ilham aldıklarına odaklanmış. Kimi yazarların yazma ritüelleri o denli şaşırtıcı ve komik ki kitabı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. İçinde kimler mi var? Virginia Woolf, Marcel Proust, Victor Hugo, Jack London, Honoré de Balzac, Fyodor Dostoyevski, Arthur Conan Doyle, Vladimir Vladimirovič Nabokov, Stephen King, Emily Brontë, Edith Wharton, Clive Staples Lewis, Ernest Hemingway, Edgar Allan Poe, Friedrich Schiller, Alexandre Dumas, Joseph Heller, Somerset Maugham, Robert Frost… Hatırlayamadıklarım da olabilir bu arada. Kitaptan Alıntılar: Edgar Allen Poe yazarken omzuna bir kedi tünermiş. Agatha Christie cinayet planları kurgularken küvetinde katır kutur elma yermiş. Victor Hugo teslim zamanı yaklaştığında kendisini eve kapatır; uzun, örme bir şal hariç hiçbir şey giymezmiş. (s.15) Friedrich Schiller masasının çekmecesini çürümüş elmalarla doldururmuş, bu keskin kokunun yaratıcılığını harekete geçireceğine inanıyormuş. (s.15) Schiller'in komşuları yazarın gece geç saatlerde bir sonraki satırına kafa yorarken volta atarak yüksek sesle bağırdığını duyardı. (s.19)
Sıradışı Yazarlar
Sıradışı YazarlarCelia Blue Johnson · Hep Kitap · 2019112 okunma
Reklam
240 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Kitap 4 ana başlık altında 40 konudan oluşuyor. Yazar, varoluşçu terapiyi benimseyen bir psikolog olduğu için konulara varoluşçu bir bakış açısıyla yaklaşmış. 40 konu hayata dair seçilmiş konular olduğundan dolayı her başlığı okurken kendi hayatınıza da bir dönüp bakıyorsunuz. Varoluşçuluk hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için anlaşılır bir dille yazılmış, kolay okunabilir, akıcı bir kaynak diyebiliriz. Ayrıca kitabın sonuna eklenen okuma listesi de hoşuma gitti.
Kendin Olmanın Dayanılmaz Hafifliği
Kendin Olmanın Dayanılmaz HafifliğiFerhat Jak İçöz · Doğan Novus · 2020785 okunma
okuma listesi
Üniversite, dersler, işler ve s. olanda kitap okumak biraz gecikir. Ona göre de aylık okuma günlüğü yaptım, okuduktan sonra işaretliycem. Umarım faydalı olur... Mart ayı okuma listem: 1.
Məhkəmə
Məhkəmə
🌸 2.
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Ateş Kadehi
🌸 3.
Kapitan Qrantın Uşaqları
Kapitan Qrantın Uşaqları
4.
Hərb və Sülh (1-ci cild)
Hərb və Sülh (1-ci cild)
5.
Beden Dili
Beden Dili
🌸 6.
1984
1984
7.
Operadaki Hayalet
Operadaki Hayalet
8.
Yeşil Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler
Yeşil Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler
9.
Heidi
Heidi
🌸 10.
Kapitan Qrantın Uşaqları
Kapitan Qrantın Uşaqları
68 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
2024 Okuma Listesi 11. Hafta - 11. Kitap Stefan Zweig’ın gençlik dönemi eserlerinden biri olan Kızıl 2024 yılında okuduğum 11. kitap oldu. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından Regaip Minareci çevirisiyle yayımlanmış. Elimdeki 13. Basım. Tıp okuyan bir gencin yaşadığı kimlik bunalımını anlatarak onun iç dünyasını dışarı vuran bu kısacık novella çok yoğun psikolojik tahlillerle dolu. Berger adlı bu genç, çocukluk hayallerini süsleyen bir şehirde okuyor olmasına rağmen, bu şehre ve çevreye uyum sağlayamaz, derslerinden geri kalır. Kızıla yakalanan bir kız onun kendini bulmasını sağlar ama bedeli çok ağır olur. "Kendimi perişan hissediyorum, hasta gibiyim, sakat gibiyim çünkü herkesten çok farklıyım, gitgide daha kötü, daha değersiz, daha gereksiz olduğumu gözyaşları içinde hissediyorum, ben...” (s.46)
Kızıl
KızılStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202228,7bin okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.