ONUR

ONUR

, bir kitabı okumaya başladı
Sait Faik Abasıyanık
7.3/10 · 15,2bin okunma
Reklam
İnsandaki iyiliğin, güzelliğin, faziletin, merhametin, aşkın sözcüleri tutturduklaru şarkıların yeni paşalar nezdinde beş para etmediğini anlayınca başladılar kötülüğü, pisliği, açlığı, üşümeyi, hastalığı, ahlaksızlığı görmeye. İnsanın beş dirhemi faziletse, yirmi beş kilosunun zillet olduğunu anlamaya. Elli tonluk kinin yerine iki gramlık sevgiyi ne diye övmeli, tasvir etmeliydi.
Sayfa 26·Kitabı okudu
Sirklerde bazı ehli hayvanların adeta utanma kelimesinin anlamına yakın bir halde sinişlerini görmüştüm. Utanılacak şeylerden utanmaz olduğumuz nispette hayvanlarla uyuşur, tabi ahlak telakkimiz olsaydı, bari.
Sayfa 97·Kitabı okudu

ONUR

, bir kitap okudu
Puan vermedi·104 syf.·
18 saatte okudu
·
2026 4. kitabı
Sait Faik Abasıyanık
7.8/10 · 7,1bin okunma
Uçurtma dermiş ki: “ ah ipim olmasaydı” Kant’ın güvercini daha ileri gitmiş: “ bir de şu hava olmasaydı”. Demiş. Her ikisi de kendilerini gökyüzüne yükselten şeyin bu iple, hava olduğunu unutmuşlar.
Sayfa 45·Kitabı okudu
Reklam