Ş.K.A.

Ş.K.A.
Evli. "Aramakla bulunmaz, lakin bulanlar ancak arayanlardır..!" #82708801; #60820296; #61484252; #64788429; #227493235
Bir Romalı atasözü "Kitapların varsa dudakların konuşur" diyordu.
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Bizzat bir Batılının dilinden; son cümleye dikkat..!
Doğu'nun bilgisinin ve estetiğinin Bereketli Hilal adı verilen topraklardan Batı'ya yolculuğu; özellikle de Fenike alfabesinin Yunan topraklarına varışı. Dolayısıyla Avrupa, Doğu'nun harflerini, kitaplarını, belleğini kabul ederek doğdu. Varlığını Doğu'dan kaçırılıp getirilen bilgeliğe borçlu. Bir zamanların barbarları alenen bizdik; bunu unutmayalım.
"Parayı cüzdanına, aklını başına, aşkını gönlüne koy; yerlerini karıştırma..!"
"..., irfâna arz edelim aksın hadise, logic çok araya girmesin..!"
"Her yüz kişi içinde, - her şeyi en iyi bilenler: elli iki; - her adımını emin olmadan atanlar: neredeyse geri kalan herkes; - çok zamanlarını almayacaksa memnuniyetle yardıma koşanlar: tamı tamına kırk dokuz; - içlerinde kötülük olmadığı için her zaman iyi olanlar: dört, bilemedin beş; - mutlu olmayı becerenler: en fazla yirmi küsur; - tek başına zararsız olup kalabalığın içinde canavarlaşanlar: kuşkusuz yarıdan fazla; - şartlar öyle gerektirdiğinde acımasız olanlar: hiç bilmesek daha iyi, yuvarlak bir rakam bile vermemeli; . . . - ölümlüler: yüzde yüz. Bu rakamda henüz hiçbir değişiklik yok hala." | Wislawa Szymborska - İstatistiğe Bir Katkı (şiir)