Serenity

Ölüleri neden gözümüzde yüceltir ve olduklarından farklı hatırlarız? Neden onlar hakkında dürüst olamayız? Özellikle de anneler hakkında. En fazla yüceltilenler onlardır.
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Mantıksız bir insanı mantıklı olmaya davet etmeye çalışmanın... mantıksız bir şey olduğunu sürekli unutuyordum.
"Bu kez kesinlikle bırakıyorum," diye yeminler etmekten çok yorulmuştum. Belki de eksik parça bu tökezlemeleri kabullenmemdi. Belki tökezlediğim zaman, bunun nasıl bir hayal kırıklığına ve hüsrana neden olduğunu utanç sarmalına düşmeden kabullenebilirdim. O sarmalın daha fazla ve daha fazla tökezlemeye, tökezlemelerin de yerden kalkmamı imkânsız kılacak düşüşlere neden olmasına izin vermeden.
Sorun şu ki bir hatadan sonra kendimizi hırpaladığımız zaman, hatamız yüzünden yaşadığımız suçluluğa ve hüsrana bir de utancı ekleriz. Bu suçluluk ve hüsran bizi ileriye taşımak konusunda faydalı olabilir ama utanç... utanç takılıp kalmamıza neden olur. Felç edici bir duygudur. Utanç sarmalına girdiğimiz zaman bize başlangıçta utanç veren türden hatalara yenilerini eklemeye daha yatkın oluruz.
Sayfa 328·Kitabı okudu
Kendiliğinden dramatik olan anların, göz temaslarının o anları daha da ağırlaştırmasına ve dramatikleştirmesine neden olan bir yanı var.