Sena Ekinci

Sena Ekinci
@sena2502

Sena Ekinci

, bir kitap okudu
Puan vermedi·416 syf.·
9 günde okudu
·
2020 12. kitabı
Emre Dorman
8.9/10 · 508 okunma
Reklam
İnsanların akıllarını kullanmalarının, düşünüp araştırmalarının engellenmek istenmesinin nedenlerinden biri, Allah’ın Kur’an ile bildirmiş olduğu apaçık gerçekleri gizlemek ve uydurulan dinin devam ettirilmek istenmesidir. Oysa rabbimiz açık bir şekilde uyarıda bulunur: “Peki bunlar, Kur’an’ın anlamını inceden inceye düşünmüyorlar mı? Yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?”(Muhammed Sûresi-24) Dolayısıyla “düşünmeyi bırakın, hocalar ne anlatıyorlarsa ona bakın” diyenler, bilerek ya da bilmeyerek, Allah’ın düşünüp aklımızı kullanmamızı emrettiği bunca ayetini bir kenara bırakmamızı söylemekteler.
Sayfa 394·Kitabı okudu
“Gerçek anlamda inanmış biri, şeyhleri ya da efendi edinilen kimseleri Allah ile arasına sokmamalıdır. Onlar aracı kılınarak Allah’a yaklaşılmayacağını, aksine araya sokulan kişiler sebebiyle Allah’tan uzaklaşılacağını bilmelidir. Bu şekilde dosdoğru yoldan sapılacağını görmelidir. Efendi edindikleri adamların karşısındaki müslümana yakışmayacak hallerini ve o kişiye söylenenleri görünce hayrete düşüyor insan. Peygamberimiz böyle miydi? O “mübarek zat” saydıkları kişiler de onların karşısında ezilip büzülen insanlar gibi sıradan biri. Tövbe yalnız Allah’a yapılır, oysa bunlar onlardan tövbe alıyorlar. Dua yalnız Allah’a edilir, o kişileri Allah ile aralarına aracı kılıyorlar. Şayet bu insanlar ihlaslı ve dürüst olsalar, kendilerine bu kadar kutsallık atfedilmesine karşı çıkarlardı. Oysa belli ki durumlarından gayet memnunlar. Gücün, kudretin ve hürmetin büyüsüne kapılmış biri, haliyle kendini çok özel sayar.”
Sayfa 387·Kitabı okudu
“Kutlu Doğum programları yapılıp peygamberimiz anılıyor. Peygamberimizin yüce misyonunun anılması son derece güzel. Anılıyor ama acaba gerektiği gibi anlaşılıyor mu? Belli ki anlaşılmıyor. Bunun hesabını kim verecek Allah’a? Emin olun dini özüne döndürmedikçe ve peygamberimiz üzerinden uydurulan şeyleri terk etmedikçe ayağa kalkamayacak bu ümmet.”
Sayfa 361·Kitabı okudu
“Bugün bir kişi isterse sarıklı, cübbeli, sakallı ve hatta elinde asası ile gezebilir. Bu onun kişisel tercihidir. Kimseyi ilgilendirmez. İnsanların kıyafetleri ya da tercihleri değil imanı, takvası ve zihniyeti önemlidir. Ancak bu şekilde giyinen biri böyle giyinmekle sevap alacağını ya da müslümanın kıyafetinin bu olduğunu sanmamalı, kot pantolon ve tişört ile gezen birine de islama aykırı bir kıyafetle geziyor diye bakmamalıdır. Farklı giyim tarzı, kendine has saç kesimi ile kimi gençler camiye gelip namazlarını kalıyorlar. Kimse kıyafetine bakılarak dindar ya da dinsiz sayılamaz. Ya da geleneksel kıyafetler içinde olan biri takva sahibi, mevcut yaygın kıyafet tarzları arasından kendine göre bir tarz benimseyen biri ise dinden uzak görülemez. Bu son derece hatalı bir yaklaşım olur. Kur’an’da elbiselerin kullanım amacı ifade edilir ve esas olanın giyinip kullanılacak dış giysilerden çok kişinin sahip olacağı takva olduğu vurgusu yapılır.”
Sayfa 359·Kitabı okudu
Reklam