Sezgin

Önyargı ve Kitap
8/10
·424 syf.··
2026 3. kitabı
Kitabı aldım, Netflixte filmi izlenecekler arasına kaydettim. Yaklaşık 3 haftada kitabı bitirdim. Arada sesli dinlediğim kısımlar da oldu. Bazen sıkılmadım değil. Jane Austen yaşadığı dönemi cok iyi tasvir ederek iki aşk hikayesi anlatmış fakat (en azından benim için) bazı diyaloglar o kadar uzun ve sıkıcı olmuş ki! Ilk başlarda şunu düşündüm "Kızlarını bir an önce zengin kocalarla evlendirme derdinde bir anne, olaylari güzelce tiye alan bir baba, akli başında 2 kız ve evlenme meraklısı 3 kız...Nasıl bir hikaye çıkacak ki buradan?" Ama özellikle sonlara doğru hikaye iyice oturuyor, insanı merak ettiriyor ve kendini okutuyor.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,9bin okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?

Sezgin

, bir kitap okudu
8/10
·424 syf.··
2026 3. kitabı
Jane Austen
8.4/10 · 97,9bin okunma
Batmış güneş ülkesi
7/10
·96 syf.··
2026 2. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 28 Ocak 2026 01:13
Yazar Campanella kitabı 1600lı yılların başlarında yazmış. Yaşadığı dönemin toplumsal sorunlarına bir tepki olarak hayalindeki ütopik bir ülkeyi tasvir etmiş. Ama gel gelelim onun o zaman ütopya olarak anlattığı şeyler bugün distopya olmuş. Kutsal devlet, onun için köle gibi çalışan insanlar, özgür olmayan halk ve tek tip kıyafet, otoriter yapı, sevgisiz, aşksız bireyler, öncelikle devlete sonra korkuyla başkalarına saygı, özel mülkiyet yok, taşlanarak idam cezası, cesedin parçalara ayrılıp, yakılarak yok edilmesi... uzun bir kitap olmadığı için okunabilir bir kitap ama kesinlikle yaşanabilir bir ülke değil Güneş Ülkesi!
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · İlgi Kültür Sanat Yayınları · 20194,671 okunma
Haritada kayboldum!
7/10
·228 syf.··
2026 1. kitabı
2 kardeş bir dükkana girer. Tuhaf bir dükkan. Yememesi gereken şekerleri yiyip bitirirler. Ve başlarına gelmedik kalmaz! Yedikleri şeker onları her gün 1 yaş yaşlandırır. Bundan kurtulmanın tek bir yolu vardır ellerindeki sihirli haritada belirecek olan 10 bilmeceyi doğru bir şekilde bilmek. Ama bunu yaparken de peşlerinde olan meraklı bir gazeteci ve onun 2 fedaisi vardır... Kitaba ilk başladığımda bana hemen Jumanji filmi hissi verdi ve merakla devam ettim. Ama bir süre sonra sıkıldım ve bitirmem biraz zaman aldı. 1000kitap yorumlarında çocuk kitabı olduğu ama büyüklerin de okuyabileceği yazıyorduDemek ki çocuk kitapları pek bana göre değil. Ama meraklısı ve 10-15 yas grupları için keyifli olabilir
Haritada KaybolmakVladimir Tumanov · Günışığı Kitaplığı · 20204,936 okunma