Hadis-i Şerif
Şunu bilin ki, en hayırlı ameliniz namazdır. Sürekli abdestli olmaya da, ancak mümin riayet eder. İbn-Mace
"Hanginiz, vârisinin malını kendi malından daha çok sever?" diye sordu. Cemaat: "Ey Allah'ın Resûlü, içimizde, herkes kendi malını vârisinin malından daha çok sever" dediler. Bunun üzerine: "Öyleyse şunu bilin: Kişinin gerçek malı hayatında gönderdiğidir. Geriye koyduğu da vârislerinin malıdır."
Reklam
"Şunu bilin ki, devesi, sığırı, davarı olup da zekâtını vermeyen her insan kıyamet günü, o malları, mümkün olan en iri ve en semiz şekilde karşısına çıkıp, sırayla boynuzlarıyla toslayacak, ayaklarıyla çiğneyecek. Sonuncusu da bu muameleyi yapınca birinci tekrar başlayacak. Bu hal, insanlar arasındaki hüküm bitinceye kadar devam edecek."
Ra'd-28: اَلَّذٖینَ اٰمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللّٰهِ ؕ اَلَا بِذِكْرِ اللّٰهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ؕ Meali: O (Allah’a yönele)nler, iman eden ve Allah’ı anmakla kalpleri huzura kavuşan kimselerdir. Şunu iyi bilin ki gönüller (ancak) Allah’ı anmakla huzura kavuşur. Allah’ı istiğfâr ve tevhid ile anmanın yanında en büyük zikir Kur’an’dır ki o da onu hem okumak hem de emirlerini hayata hâkim kılmakla olur. O zaman fikir, gönül ve hayat huzura erişir. Yoksa, gayesi gerçekleşmeyen zikirlerle kalp ve hayat huzursuzluktan kurtulamaz. Allah’ın zikrini kalbine, fikrine ve hayatına geçiremeyenler; dalları sulanan fakat köklerine su ulaşamayan ağaçlar gibi olurlar. Şu da hadîs-i şerîfle sabittir ki (özetle:) “Kim Allah’a itaat etmişse farz ibadetleri yerine getirmişse Allah’ı zikretmiş olur. Fakat haramlardan kaçınmayan kimse namazı, orucu, haccı, zekâtı çok olsa da Allah’ı zikretmemiş olur.” Ayrıca beslenme eksikliği, zehirli gıdalar ve mikropların vücut sağlığımızın düşmanı olup onu tahrip etmesi gibi, ibadetsizlik, Allah’ı zikretmemek ve günahlar da ruh sağlığını tahrip eder. Şeytan da bunu unutturmak için daha fazla oyun ve eğlenceye daldırır.{4}
Siz hangi döngüyü yaşıyorsanız, sarkaç pozitif ya da negatif ne yana salınmışsa şunu iyi bilin: Şu an yaşadığınız her şey geçici. Keder, acı, üzüntü ve sıkıntı. Tıpkı mutluluğun ve sevincin de geçici olması gibi. Sarkaç er ya da geç diğer yana salınacak. Ve o gün size yapılanların aynısını yapmaya, haksızlık etmeye başlarsanız sarkacın geri dönüşünde bunun bedelini ödersiniz. O bedel yaşattığınız her ne ise onu yaşamadan yok olmamaktır. Borç her zaman ödenir. Bu evrensel bir yasadır.
Sabahul Hayr.
Şunu bilin ki; Allah(celle celâlûh) ezeli ilmine istinaden insanı yaratmış, onu bu dünyaya yaymış, imtihan ve sınavlara karşı da sorumlu tutmuştur.
Yaratılıştaki Sırlar
Yaratılıştaki Sırlar
s. 59 İnsan, nerden geldim nereye gideceğim diye kendine sorduğunda; Ebedi olan Allah'tan geldim Allah'a döneceğim demeli.🍂 Gönül dergahı Allah olan, ne vakit zora düşüpte düze çıkmamıştır? Vuslat ateşi ile yanan gönüllerin, ne vakit göz pınarları kurumuştur? Dertli gönüllerin dermanı Allah'a hamdû senalar olsun Elhamdülillah ☝️🤲🏻
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.