Sunuş Bölümünden
Shelley'nin kitap boyunca vurguladığı gerçek, "Frankenstein canavarı"nın dünyaya bir bebek kadar günahsız geldiği, ancak yaratıcısı tarafından reddedilip karşısına çıkan tüm insanlar tarafından dışlandığı, horlandığı için bir "canavar"a dönüştüğüdür.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 11. Basım: Aralık 2021, İstanbul
Sunuş Bölümünden:
Yaban ellere teslim edilmiş nazenin bir dilberin sevgisi yüreklere ne kadar acı verirse, Osmanlı Türkçesini okumayı bilmeyen kişilere satılmış bir el yazması kitap da beni o kadar yandırır.
Kapı yayınları, 1. Basım: Nisan 2009
Reklam
640 syf.
8/10 puan verdi
·
43 günde okudu
İlksöz: Yaşamak istediğimiz hayat, bize yaşatılan hayata yenik düşüyor her zaman. Herkes iyi bir yaşam ister, hedeflerine ulaşabildiği, sevebildiği, her anından doyasıya zevk alabildiği bir yaşam. Kaçımız böyle bir hayata rastlar ki? Kaçımız ideallerinin tamamına ulaşır, sevdikleriyle doyasıya bir hayat sürer. Bütün bunları başarabilmek sadece
Doktor Jivago
Doktor JivagoBoris Pasternak · Yapı Kredi Yayınları · 20231,035 okunma
·
Puan vermedi
Ölümsüz Atatürk Adlı Kitabın İncelemesi
Politik Psikoloji biliminin kurucularından kabul edilen Kıbrıslı Türk Profesör Vamık Volkan ile Prof. Dr. Norman Itzkowitz tarafından yazılan bu eseri çok beğendim, diyebilirim. Orijinal ismi “Immortal Ataturk: A Psychobiography” olan ve ilk kez 1984 yılında Chicago Üniversitesi Yayınevi tarafından basılan eserin diğer kitaplardan temel farkı; bu
Ölümsüz Atatürk
Ölümsüz AtatürkVamık Volkan · Bağlam Yayıncılık · 200085 okunma
Sunuş Bölümünden
Kötü haberi ne kadar tez ve teferruatlı verirsen o kadar iyi. Bize iletilen bir haberin iyi mi, kötü mü olduğuna karar verebilmemiz, düşüncemizin derinliği ve ufkumuzun genişliğiyle bağlantılıdır. Sözgelimi eğitim fakültesinden mezun olduğu haberini iyi; su ve elektrik tesisatı olmayan bir dağ köyüne öğretmen olarak atandığı haberini kötü diye niteleyen kişinin bir bildiği olsa gerek(!)
299 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
74 günde okudu
Büyük Birader'i, düşünce suçunu, YeniKonuş'u, bellek deliğini, Sevgi Bakanlığı adlı işkence sarayını ve insanlığın yüzüne sonsuza dek basan bir çizmenin cesaret kırıcı manzarasını bize veren kitap. (
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni Dünya
adlı kitaptan sunuş bölümünden alıntıdır. Sf. 7)
1984
1984George Orwell · Sahi Kitap · 2021164,8bin okunma
Reklam
Sunuş Bölümünden
Sağında ve solunda patlayan bombalara aldırış etmeden yürürken "Başkan korkmuyor musun?" diye seslenen Saraybosnalı kadına "Korkuyorum, ben de insanım" diyebilen bir Aliya var karşımızda.
Sunuş Bölümünden
Savaşın mağdur ettiği, acıyı tatmış insanlara yaşama sevincini yeniden aşılamaya çalışırken, cephede askerlerini yüreklendirirken, siyasi parti kongresinde dava arkadaşlarıyla hasbihal ederken, hacda ümmetin bir parçası olarak hacılara konuşurken, Birleşmiş Milletler'de tüm dünyaya seslenirken yaptığı konuşmalar bütün olarak onun çok yönlü kişiliğini, birikimini ve Bosna direnişinin ruhunu yansıtır.
Sunuş Bölümünden
O, muhalif bir özgürlük savaşçısı olarak da devlet kurucu bir önder olarak da her zaman öncelediği temel ilkeleri savundu. Bosna'da katliamların gerçekleştiği dönemde bile bilge bir kişiliğin hayata bakışını yansıtan, insanı var kılan temel değerlere vurgu yapan bir söylem geliştirdi. Bu yönüyle tüm dünyaya siyasi ahlâk ve erdemlilik dersi verdi.
Sunuş Bölümünden
Baskılara boyun eğmeyen bir özgürlük savaşçısı, halkının bağımsızlık savaşına öncülük eden bir lider, askeri ve diplomatik alandaki başarılarıyla devlet kurucu bir önder olduğunu herkese göstermiştir.
Reklam
Sunuş Bölümünden
Italo Calvino, meşhur "Klasikleri Niçin Okumalı?" başlıklı yazısında, "Bir klasiği her yeniden okuma, ilk okuma gibi bir keşif okumasıdır," der. Gerçekten de neden yeniden yeniden okuruz klasikleri? Ya da bir başka deyişle, nasıl olur da bu kitapları her yeniden okuyuşumuz bir ilk okuma gibi etkilemeyi sürdürür bizi? Calvino bu soruya, "Bir klasik, söyleyecekleri asla tükenmeyen bir kitaptır," yanıtını verir.
Kitabın Sunuş bölümünden
"...Makam ve şöhret peşinde koşmak, yarını düşünürken bugünü kaybetmek, başka deyişle anı yaşayamamak yaşamı kısaltır..."
Sunuş Bölümünden
Herakleitos, insanın karakterinin (ethos) onun kaderi (daimôn) olduğunu söyler. Burada daimôn basitçe insanın ''kişisel kaderi''dir, evrensel ama dışsal nitelikli bir talih veya kader olgusunun değil, bireyin kendi ''karakter''inin şekillendirdiği bir kaderdir bu.
Sunuş bölümünden "Hünerli denge"
Bütün bilimkurgu yazarlarının yapması gereken işte bu; hikâyenin gerekleri ile bilim dünyasının gerçek kısıtlamaları arasında bir seçim yapmak.
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
31 saatte okudu
Öncelikle ilk kitap incelememi felsede kartezyen düalizmin babası olarak bilinen Descartes'in Ruhun Tutkuları kitabıyla yapmaktan mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Her ne kadar önce kitabın adına baktığım zaman daha çok metafizik ağırlıklı bir ruhsal dünyaya kapı aralayacakmış gibi durduğunu düşünsem de durum göründüğünden farklı... 16.
Ruhun Tutkuları
Ruhun TutkularıRené Descartes · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,186 okunma
71 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.