Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
344 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
suphistike
Anunnakiler ile ilgili ülkemizde dalgalandırıcı bir etki Sitchin'in kitaplarının dilimize çevrilmesinden sonra başladı sanırım. 12. Gezegen adlı kitabını bir çoğumuz okumuştur diye düşünüyorum. Özellikle insanın kökeni ve dinlerin kökeni konularına bambaşka ve sarsıcı bir bakış açısı kattığı muhakkak. Göktürk Ramu'nun kaleme aldığı bu üçüncü kitabı, elbette konuya meraklı ve bilhassa Sitchin'in kitaplarını okumuş biri için onlarla ilgili ek bir bilgi katmıyor. Öte yandan, kitabı okunası kılan ve olaylara farklı ve yeni bir bakış açısı ve sorgulama biçimiyle bakmamızı sağlayan birçok tarihsel, dinsel ve bilimsel olayı gündemine alıyor. Şems, Mevlana, Hz. Muhammed (direkt adını anmasa da işaretinden anlaşılıyor) ve Atatürk'ü Anunnakilere bağlaması da kitabı ilginç kılan ögelerden biri sanırım.
Anunnakiler-Sümer'in Göksel Ataları
Anunnakiler-Sümer'in Göksel AtalarıGök Türk · Mavi Kalem Yayınevi · 2018156 okunma
suphistike
Kant Saf Aklın Eleştirisi adlı eserinin girişinde "Kuşku olamaz ki tüm bilgimiz deneyimle başlar." diyor. Demek ki bilme yetimizin anahtar kavramı deneyim. Akılsal varlık, kendi verilmişliğinin o an ona sunduğu olanaklar çerçevesinde duyumsadığı izlenimleri anlama, anlamlandırma, kavramlaştırma, ilişki ve bağlantılar üretme gibi bir
Reklam
suphistike
Instegram @aldusevroman adlı tanıtımdan alıntı: Neden çok az sayıda insan: "Bir ben vardır bende benden içerü" demiştir de, ölmüş veya şu an hayatta olan insanların neredeyse tamamı sadece "Bir tek ben var bende" veya "Bir ben yoktur bende benden içerü" biçiminde diyegelmiştir?
suphistike
Diğer bir tehlike ise dikkatin dağılmasına ve gücün tükenmesine neden olan gazete ve dergi yığınlarıdır. (...) Gazeteleri okuduktan sonra sinirlenmeyen var mıdır? Ayrıca gazeteleri okuduktan sonra yaşanan zihinsel yorgunluğun, verimli ve ciddi bir çalışmayla karşılaştırınca, gereksiz bir yorgunluk olduğu aşikardır.
Sayfa 59
suphistike
Gottfried Leibniz'in dediği gibi "beynimi parlatacağım diye ne kadar aşırı çalışırsanız, o kadar köreltirsiniz."
Sayfa 64
Reklam
suphistike
Gerçek akıl çok bilmekle elde edilmez, bilge istifçilik yapmaz.
suphistike
Kim ki kendisi için okur istifade eder, kim ki başkası için okur istifade edemez.
432 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
suphistike
Özellikle Ayasofya'nın tarihçesi ile ilgili çok çok kapsamlı bilgiler var. Dikilitaş, Yerebatan vesaire mreaklısı için son derece nitelikli, konusu ile ilgili önerilecek kitapların ilk sırasında yer alıyor.
İstanbul'un Kadim Sırları
İstanbul'un Kadim SırlarıMurat İrfan Ağcabay · Sınır Ötesi Yayınları · 201138 okunma
Reklam
suphistike
Bilgiyi organize edip esere dönüştürmeyi başaran insan, büyük insandır. Öyleyse bilginin değeri çokluğuna orantılı değildir.
Sayfa 86
suphistike
Köpek havladığı zaman yaptığımız gibi, ne kadar ilgilenirsek o kadar havlar. Tekrarlamak gerekirse, ahlaksızlıkların sebebi akıl aylak kaldığında dürtülerin gelip yerleşmesidir.
Sayfa 56
suphistike
Gecemizde araya birkaç dize şiir serpiştirelim: Aşklar yaşadım, aşklar taşıdım, hep keder tattım Şimdi aşkımlayım; eski aşklarımı eskiciye sattım. *** Yine gamlıyım bu gece, yine kederdeyim Geceler dert yumağı, bilmem hangi kaderdeyim? *** Mehtaplı geceler, ah o tatlı geceler Mehtapsız günlerde artık bana işkenceler *** Benim için bir rüyaydın, şimdi uyandım Uykusuz gecelerde renksiz derde boyandım
suphistike
İngiliz bir düşünürün dediği gibi dışarıda olanın aksine içeriden dışarıya bakan için hava her zaman daha yağmurlu ve daha kötüdür.
Sayfa 51
101 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.