Özet;
Breaker Cane ve en yakın arkadaşı Lia, üniversitede bir oyun topluluğu sayesinde tanışıyor. Ortak ilgi alanları ve uyumları sayesinde bu tanışma zamanla on yılı aşan bir dostluğa dönüşüyor.
Aralarındaki en net sınır ise romantik ya da fiziksel hiçbir yakınlık
olmaması. Çünkü bu ikisi için "kırmızı çizgi."
Oysa Breaker, Lia'yı ilk gördüğü andan beri ondan hoşlanıyor. Ama Lia'nın sadece arkadaşlık istemesi ve bunu net bir şekilde belli etmesi,
Breaker'ın duygularını içinde tutmasına neden oluyor. Doğru zamanı beklerken yıllar geçiyor.
Ta ki Lia evlenme kararı aldığını söyleyene kadar...
Onu tamamen kaybetme fikri, Breaker'ı sarsıyor. Bunu belli etmemeye çalışsa da Lia'nın evlilikten vazgeçmesiyle birlikte aralarında yeni bir kapı aralanıyor.
• Yorum;
Cane Kardeşler serisi benim okuma hevesimi başlatan serilerden biri, o yüzden bende ayrı bir yeri var. Bu kitap da serinin son kitabıydı. Seri 3 kitaptan oluşuyor ve her kitap bir kardeşi anlatıyor.
Benim sıralamam 1-3-2 olurdu. İlk kitap çok iyiydi, ikinci kitap beklentimi biraz daha düşük karşıladı ama yine de keyifliydi. Üçüncü kitap ise tekrar ilk kitabın enerjisine yaklaşmıştı.
Genel olarak seride; yakın arkadaşlıktan aşka dönüşen hikaye, bol komedi ve tatlı bir romantizm var. Tam "rahat okunur, keyif verir" serilerden biri.
Bu kitap da beklentimi fazlasıyla karşıladı. Hem güldüm hem de çok keyif aldım. Breaker için ise... WTF gerçekten (e serinin en sessiz görünen karakteri böyle çıkıyor demek şok ediciydi.
Bence bu seri kesinlikle şans verilmeyi hak ediyor.